Вінниця отримала два автобуси VDL Citea від міста-партнера Мюнстера

Вінниця отримала два автобуси VDL Citea від міста-партнера Мюнстера
  • Вінниця отримала два автобуси VDL Citea від німецького міста-партнера Мюнстер.
  • Кожен розрахований на 80 пасажирів.

Низькопідлогові та енергоощадні автобуси, розраховані на 80 пасажирів, найближчим часом вийдуть на міські маршрути. Зараз їх обладнують валідаторами та системами оповіщення. Довжина автобуса — 12 метрів. Він має відкидний пандус та місце для пасажира на кріслі колісному.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов подякував своєму колезі з Мюнстера Маркусу Леве за постійну комунікацію, співпрацю та небайдужість до ситуації в Україні:

Відео дня

— З початку великої війни ми особливо відчули підтримку міста-побратима. Наші діти змогли оздоровитися у Мюнстері. На випадок атак на енергетичну інфраструктуру та відключення світла місто-побратим надіслав нам генератори, мобільні кухні, харчі. Сьогодні обговорюємо також співпрацю в галузі медицини, щоб наші лікарі могли стажуватися та обмінюватися досвідом із європейськими колегами.

Як повідомив директор департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради Андрій Сорокін, автобуси залучать для перевезення пасажирів у загальноміській мережі громадського транспорту. VDL CITEA  вийшли з конвеєра Нідерландів. Вони вживані, в гарному стані, відповідають екологічному стандарту ЄВРО-5.

Нагадаємо, Вінниця підписала угоду про партнерство солідарності із Мюнстером навесні 2023 року. Окремо була підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином наше місто має тристороннє партнерство.

Мюнстер заявив про свою готовність і далі надавати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погодився сприяти транспортуванню гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне.

 

Читайте також:

Відсьогодні на маршрутах Вінниці побільшає трамваїв «VinWay», зміниться і розклад руху

Найстарший в країні трамвай та електробус: унікальний громадський транспорт, який можна побачити у Вінниці

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Tfv8888

    А тобі не всеодно? Чи за твої купили?

    Mullexoll reply Tfv8888

    Взагалі-то кошти які заплатили, то кошти людей. 😏 Але в цьому не бачу нічого поганого, це ж для міста.
  • Vladimir

    👉Бажаю міцного здоровʼя, пам’ятаєте тих самих кадир1вців? Наші хлопці вчора взяли їх в полон , і те що вони розповіли це шок ….такого ще світ не бачив і не чув
    💣


    Відео за посиланням в профілі ⭕️
  • Дядюшка Мюллер

    Отримали чи купили?

keyboard_arrow_up