Вінниця та Мюнстер об'єднують зусилля: підписали угоду про партнерство між містами

Вінниця та Мюнстер об'єднують зусилля: підписали угоду про партнерство між містами
  • Вінниця підписала угоду про партнерство солідарності із Мюнстером. Окремо була підписана спільна декларація міст Мюнстера та Любліна. Таким чином наше місто має тристороннє партнерство.

Люблін — це польське місто, побратим Мюнстера. Як підкреслив міський голова, саме через Польщу до Вінниці йшла частина допомоги з Мюнстера. 

Загалом німецьке місто уже передало вінничанам гуманітарний вантаж на суму близько 105 тисяч євро. Це, зокрема, 24 палети з п'ятьма різними видами тушкованки, чотири модульні кухні, кухонне обладнання, посуд, п'ять генераторів. 

Відео дня

— Мюнстер заявив про свою готовність далі надавати гуманітарну допомогу для Вінниці та транспортувати її до Любліна. Люблін погодився сприяти транспортуванню гуманітарних вантажів до Вінниці, покриваючи витрати на пальне, — розповіла заступниця міського голови Галина Якубович.

Таким чином Вінниця і надалі отримуватиме допомогу від німецького міста-побратима. До речі, підкреслюють, що дане партнерство не планує обмежуватися лише співпрацею у сфері гуманітарної допомоги.

— Ми націлені на обмін муніципальними практиками. Інновації в енергетиці, освітні та медичні технології — бажані вектори роботи. Німецькі колеги говорять і про важливий для них досвід антикризового управління, адже бачать, як стійко Вінницька та усі українські громади справляються з викликами, — каже міський голова Сергій Моргунов.

 

Читайте також:

Науковці з аграрного університету створили гібрид сонячної електростанції

Клінічна лікарня Вінниччини отримає авто, яке конфіскували у п'яного водія в Латвії

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Устим Якимович Кармелюк

    На нас росіяни не нападали.
    На нас напали православні.
    Якщо хтось не вірить, я можу дати відео як патріарх Росії Кирило Гундяєв зброю освячує щоб краще вбивала дітей. Яка ще релігія так робить?

    https://youtu.be/8WtkCbn8pDQ

  • Алина Осипова

    Визначний момент, вітаємо!

keyboard_arrow_up