Відсьогодні на маршрутах Вінниці побільшає трамваїв «VinWay», зміниться і розклад руху

Відсьогодні на маршрутах Вінниці побільшає трамваїв «VinWay», зміниться і розклад руху
  • На сьогодні на балансі Вінницької транспортної компанії є 144 трамваї.
  • З 1 березня 69 трамваїв курсуватимуть Вінницею у робочі дні, 32 — у вихідні.
  • На трамвайних зупинках оновили розклад руху та змінили його дизайн.

Трамваї, обладнані платформою та відкидним пандусом, курсують на маршрутах №1 «Залізничний вокзал — Електромережа», №2 «Вишенька — Барське шосе», №4 «Барське шосе — Залізничний вокзал», №5 «Барське шосе — Електромережа». Про це повідомляє Вінницька транспортна компанія.

— З 1 березня збільшили кількість вагонів на лінії для маломобільних груп населення. Аби муніципальний транспорт Вінниці був ще доступніший та зручний для пасажирів на кріслах колісних, а також матусь з дитячими візками, збільшили кількість рейсів низькопідлогових трамваїв та зменшили інтервали руху, — розповідає Сергій Бузниковатий, заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради.

Відео дня

Зокрема, зільшилась кількість низькопідлогових трамваїв і в суботу та неділю. Водночас зменшиться й час очікування.

Аби пасажири не витрачали зайвий час, планували свої поїздки та контролювали «робочий» графік «VinWay», на трамвайних зупинках оновили розклад руху та змінили його дизайн. Час прибуття низькопідлогових трамваїв позначений в графіку спеціальною позначкою.

— Розклади будуть оновлені на всіх трамвайних зупинках упродовж кількох днів. На графіках «VinWay» відмітили окремою рамочкою. Це позначка, що вагон — з пандусом. Вона буде залишатись лише для низькопідлогових трамваїв. Ті, які будуть рухатись в депо, позначаються літерою «Д», — відзначає заступниця начальника служби безпеки руху Вінницької транспортної компанії Ірина Тепла.

А ще для зручності пасажирів додали новинку: у паперових розкладах руху на зупинках відтепер є QR-код із посиланням на електронний графік руху транспорту.

 

Читайте також:

У Вінниці виготовили спеціальний прес для обслуговування трамваїв-«швейцарців»

Найстарший в країні трамвай та електробус: унікальний громадський транспорт, який можна побачити у Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • VasiaS

    Добре, що хоча б після програми "Відвал ніг" керівництво міста побачило, що люди з інвалідністю теж пересуваються містом по вихідних і це трохи важче, якщо трамваїв і тролейбусів з доступність на вихідних близько нуля.
  • Александр

    То тролейбус редактора . Редактора вже сьогодні бухнули
  • Роганська Людмила

    Андрій Садовий 69 трамваїв у годину-пік - виходить вже більше ніж у Львові. І це при тому, що тролейбусів у Вінниці само собою курсує більше. І це все на вдвічі менше місто.
  • Роганська Людмила

    Андрій Садовий виходить вже більше ніж у Львові. І це при тому, що тролейбусів у Вінниці само собою курсує більше. І це все на вдвічі менше місто.

keyboard_arrow_up