Справа про скасування безлімітного проїзду для пільговиків. Чи почався судовий розгляд?

Справа про скасування безлімітного проїзду для пільговиків. Чи почався судовий розгляд?
Суддя Павло Комар
  • Виконком міської ради своїм рішенням забрав у пільговиків право безлімітного проїзду у муніципальному транспорті міста. 
  • Проти цього виступили вінницькі активісти, які через суд хочуть домогтися скасування рішення. Що зі справою?

Починаючи від 1 січня цього року, більшість вінничан з пільгових категорій мають обмежену кількість безкоштовних поїздок у муніципальному транспорті. Відтепер їх 60 на місяць, у разі перевищення цієї кількості — платити доводиться з власної кишені. Про це стало відомо після останнього у 2020 році засідання виконкому міської ради.

Проти нововведень виступила низка вінницьких громадських організацій, а ГО «Автомайдан Вінниччини» вирішили оскаржувати рішення міської влади в суді. Очільниця «Автомайдану» Таїсія Гайда раніше розповідала, що метою їх позову є повне скасування обмежень для всіх громадян.

Таїсія Гайда

Відео дня

Сьогодні, 24 лютого, у Вінницькому окружному адміністративному суді мало відбутися підготовче засідання у цій справі. Однак головуючий суддя Павло Комар прийняв рішення про створення колегії суддів, яка й буде в подальшому розглядати справу. Відтак, суд оголосив перерву, не назвавши точної дати проведення наступного слухання. Ніхто з присутніх не заперечував. 

Адвокат Олег Огородник, який представляє у цій справі сторону позивача, розповів, що рішення виконкому міської ради обмежує права пільгових категорій населення. Саме тому вони будуть оскаржувати його і сприяти його скасуванню. 

— Держава гарантує безкоштовний проїзд, зокрема, ветеранам АТО, але Вінницька міська рада обмежила безлімітну кількість поїздок у муніципальному транспорті. Це є порушенням їх прав, — говорить Олег Огородник. 

Крім того, пільгу на проїзд мають тепер лише мешканці Вінниці і приміських сіл, які увійшли до складу міської громади. Жителі усіх інших районів, такої можливості тепер не мають.

— Однозначної практики щодо подібних справ немає, тому не можу прогнозувати, яким буде рішення суду, — говорить адвокат. У Харкові, наприклад, подібна справа закінчилася перемогою пільговиків. 

Олег Огородник

На жаль, ми не встигли поговорити з відповідачем у цій справі, оскільки він швидко покинув судову залу. Однак раніше ми вже публікували позицію міської ради щодо скасування безлімітного проїзду. Прийняте на виконкомі рішення нам пояснили у КП «Вінницякартсервіс», яке займається впровадженням електронного квитка у нашому місті. 

Там повідомляли, що провели аналіз поїздок в муніципальному транспорті. За їхніми даними: 140 тисяч пасажирів щодня перевозить муніципальний транспорт; 50 тисяч з них — це пільговики; 80% пільговиків здійснює до 40 поїздок на місяць. 

 «Є випадки, коли люди поважного віку їздять більше 200 і навіть 350 разів протягом одного місяця. Враховуючи те, що на січень-лютий прогнозується нова хвиля епідемії на COVID-19, а також те, що для 80% пільговиків достатньо 40 поїздок на місяць, з 1 січня цього року запроваджено нові правила користування громадським транспортом КП «ВТК» для пільгових категорій населення: 60 безкоштовних поїздок щомісяця», — пояснювали у «Картсервісі».

Читайте також;

Справа про будівництво на Замковій горі. Що постановив суд?

В холодний сезон кишеньковому злодію працювати легше. Як упізнати «карманника»?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Viktor Budulak

    Про яких "пільговиків"  йде мова ?
  • Mark Znatkovskiy

    Що хочу то і приймаю геть з глузду з'їхали у міськраді, тобто приїхала людина з Київа і все плати штраф чі слухай гоблинів не образованих які плюють на основний закон
  • Mark Znatkovskiy

    Ст,99 КОНСТИТУЦІЇ  не працює???
    То так і скажіть громадянам що конституція для сортиру....
  • Максим Буряк

    Скасувати треба вже давно. В селі люди без пільг а у Вінниці катаються туди сюди.

    Владимир Бурый reply Максим Буряк

    Не Буряк, а дурак! Навіть обмеження прав однієї людини в СВІТІ не допускається! Ти совок із сталінської "трійки"?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up