«Східний вокзал зустрічає дорожнім атракціоном». Коли на автостанції залатають ями?

«Східний вокзал зустрічає дорожнім атракціоном». Коли на автостанції залатають ями?
  • Автостанція «Східна» знаходиться в Тяжилові. Асфальтне покриття на території вокзалу — суцільні ями. Коли планують відновлювати? Ми дізнались.

«Східний автовокзал на Тяжилові зустрічає гостей дорожнім атракціоном». Такий допис нещодавно з'явився на Фейсбук- сторінці групи Чорний список Вінниці.

Якщо гостей мікрорайону ями, калюжі, та застаріле асфальтне покриття дивує, то місцеві жителі звикли до такої картини біля автостанції.

Відео дня

Тяжилівчани достеменно не знають, коли в мікрорайоні з'явився автовокзал. Впевнені, що це було в 50-х роках минулого століття, коли поруч побудували Інструментальний та Ламповий заводи і Тяжилів став частиною Вінниці.

Останнім часом Тяжилів стрімко розбудовується. Тут покращується інфраструктура. Біля автостанції з'явилися магазини, автомийка, СТО. Навколо не раз відновлювали асфальтне покриття, робили нові доріжки — але тільки не на території автовокзалу.

Журналісти «20 хвилин» завітали на Східний автовокзал і все побачили на власні очі. Окрім території, яка рясно вкрита ямками, при в'їзді до автостанції красується калюжа розміром в озеро. Коли переповнений автобус виїжджав з вокзалу, його колеса буквально провалилися в яму. 

— Ну хіба не можна було залатати хоч цю яму? Вокзал — це ж обличчя Вінниці. Автобуси ледве виїжджають з цього озера, — сказав чоловік, що проходив поруч.

Ми спробували дізнатися, чи плануються ремонтні роботи покриття на території автовокзалу і коли. За словами керівниці проекту «Мій новий Тяжилів» Лілії Дишкант, нещодавно у міськраді піднімали це питання.

— Якраз на останній комісії піднімала це питання, — каже Дишкант. — Там проблема із територією та доглядом. Був навіть період, коли ввечері повністю вимикалось світло. А через автовокзал часто ходять мешканці Тяжилова, в тому числі і діти. Тай взагалі — це перше, що бачать гості нашого міста.

Кілька років тому місцеві активісти і депутати міськради ініціювали створення скверу біля автовокзалу, з лавками, освітленням та відеонаглядом, щоб мешканці могли відпочити та почувати себе комфортно. А на території вокзалу не можуть нічого зробити — він в оренді.

— Минулого року зробили пішохідну та велодоріжку між озером «Мрія» та вокзалом, — розповідає керівниці проекту «Мій новий Тяжилів». — Та робити щось на території самого автовокзалу ми не можемо, так як він в оренді, і всі поліпшення має робити орендар. Тому, на минулій комісії я піднімала це питання, озвучила проблеми та побажання мешканців. Робота по оновленню вокзалів поступово ведеться, орендар поліпшує автовокзали (Західний, Центральний). Вже вели перемовини і по нашому — Східному. Такий проект вже в роботі департаменту.

 

Читайте також:

Для зручності маломобільних мешканців: у Вінниці почали ремонтувати тротуари

У Вінниці збиралися створити найбільший дитячий центр. Чому проект заморозили?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Татьяна Черниченко

    Гидко.
  • Елена

    Не розумію чого причепились гарна калабаня!
  • Maik

    Будемо карасів запускати 👍
  • Надія

    Вам би, якби ями латати.
    Сволочі вы, а не українці

keyboard_arrow_up