У Вінниці збиралися створити найбільший дитячий центр. Чому проект заморозили?

У Вінниці збиралися створити найбільший дитячий центр. Чому проект заморозили?
Дитячий центр мав бути в приміщенні колишньої поліклініки на Тимошенка 2а
  • До повномасштабного вторгнення в Тяжилові збиралися створити найбільший в місті дитячий центр. Зробили зовнішні роботи, а потім — проект став на паузу. Яка продальша доля приміщення на Тимошенка?

Про те, що в мікрорайоні Тяжилів має відкритися дитячий центр, стало відомо влітку 2021 року. Тоді ж дізналися, що він буде найбільшим у Вінниці, безкоштовним для малечі і носитиме назву «Мрія». 

В 2018 році проект став переможцем Бюджету громадських ініціатив. Дуже довго тривали пошуки підходящого приміщення. І таке міськраді вдалося знайти — за адресою Тимошенка 2а, в будівлі колишної поліклініки, яка понад 10 років знаходилася в оренді.

Відео дня

В орендаря, який роками не платив за квадратні метри, місцеві депутати і активісти відбирали приміщення з поліцією, болгаркою, виконавчою службою. 

Будівля максимально підходила під проект дитячого центру, кажуть керівники громадської ініціативи «Мій новий Тяжилів». Знаходиться  вона у затишному дворику, площа 300 квадратних метрів, з приміщеннями для гуртків і просторою спортивною залою 126м.кв.

З 2017 року вирішувалися юридичні питання, в  кінці 2021 році розпочалися  зовнішні роботи.

— Було зроблено утеплення будівлі, встановили пандуси, оновили вікна і двері, облаштували територію біля будівлі, — розповідає волонтерка та керівниця проекту «Мій новий Тяжилів» Лілія Дишкант. —  Взимку закінчили перший етап зовнішніх ремонтних робіт, в 2022 році планували переходити до проектування внутрішньої частини приміщення. Але почалася повномасштабна війна і проект, на даний момент, стоїть на паузі.

За словами Лілії Дишкант, поки бюджет громади зорієнтований на допомозі захисникам та їх родинам. Згодом активісти продовжать втілювати в життя проект дитячого центру «Мрія». Приміщення так само закріплено за ним, його нікому не віддали і не продали.

— Ми дуже хочемо реалізувати цей проект, бо в Тяжилові він вкрай необхідний,— зазначає Дишкант. — Не всі батьки можуть дозволити дітям платні гуртки. А це буде комунальний заклад. Якщо буде в мікрорайоні такий заклад батькам не буде потрібно везти дітей в інший бік міста на заняття, вони самі зможуть ходити в центр, адже він знаходиться в серці мікрорайону. Площа приміщення дозволить зробити і дошколярик, і гуртки малювання та англійської, гуртки танців, спортивні секції — все це можна організувати в одному місці. Проект поки на паузі, але він буде реалізований.

 

Читайте також:

Вінничанка Наталія Смірнова: «Поки я на фронті, невідомі не пускають у власну домівку синМи дужемоа»

В Тяжилові з молотка продали котельню? Розпитали місцевих, що за історія

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергій Андрійчук

    Палаци для піонерів,а зараз простір. Палаци для пана.
  • Місцевий

    Це приміщення у одного бариги відібрали, а іншого ще не визначили.

keyboard_arrow_up