«Погрозили пальчиком»: покарали за несправжні номери на службовій машині завгоспа поліції області

«Погрозили пальчиком»: покарали за несправжні номери на службовій машині завгоспа поліції області
  • Поліцейські чіпляють на службові машини «ліві» номери, щоб кататися на державто, наче на своєму;
  • Ми зафіксували кілька таких випадків. Один з них вражає зухвалістю: за кермом авто з «оперативними» номерами був керівник відділу матеріального забезпечення поліції.
  • Цей поліцейський взагалі не має ніякого стосунку до оперативної роботи.

Коротко: 15 листопада 2017 року вінницькі активісти попросили патрульних перевірити авто з підозрілими номерними знаками. З’ясували, що у салоні — обласні правоохоронці, а на машині — номери, які не пробиваються по базах. У багажнику — пара справжніх поліцейських номерних знаків.

Тоді цей водій «Шкоди», діючий поліцейський, на прохання журналістів представлятися не захотів. Пізніше з’ясувалося, що за кермом цієї Sкоda Octavia був начальник управління логістики та матеріального забезпечення поліції Вінницької області Максим Данилюк. Нарешті закінчилася службова перевірка цього випадку.

Корисне посилання

Найбільша база пропозицій продати чи купити Aro в Україні. Аutomoto.ua - пошуковик на 100 автосайтах.

Данилюка притягнули до дисциплінарної відповідальності — так написали правоохоронці у відповідь на запит. Яке саме це було покарання у прес-службі поліції області не уточнили.

Відео дня

У матеріалі «Прикриття» чи нахабність? Чому поліцейські ховаються від людей за «лівими» номерами ми описали три випадки, коли поліцейські, ймовірно, неправомірно використовували несправжні номери.

Два з них вже підтвердилися: випадок з Данилюком та інцидент з водієм «Škoda Superb».

Залишився ще один. Коли автомобіль «Lada Sens» з «лівими» номерами знайшли у одному з дворів на Вишеньці. У розпал робочого дня машина стояла під під’їздом багатоповерхівки. Невдовзі з’явився чоловік, який сів за кермо. Водій почав тікати від активістів, що їхали слідом, дворами. Але відірватися не вдалося. Паралельно був зроблений виклик на «102» і подане орієнтування.

 

Невдовзі машину зупинили патрульні. За даними сервісного центру МВС, номерні знаки АВ1328ВК не закріплені за жодним автомобілем. Але у телефонній розмові працівник, який робив відповідь на наш запит, сказав, що у 2015-му році ці номери використовували на іншому авто.

Тоді ми написали запит до обласної поліції з проханням надати пояснення цьому випадку. Але зараз, коли пройшов уже майже місяць, ніякої відповіді ми не отримали.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Анатолий Тресков

    У нас в виннице менять номера это как носки утром...
  • Юрий Бондарук

    хотів би я подивитись, чим би скінчилась така витівка для тебе або для мене))))) адже тут підходять статті про "незаконне" і про "підробку" і про "перевищення", як мінімум - ШТРАФМАЙДАНЧИК)))) але хто ж буде арештовувати самого себе))))

    Конюховский Валерий reply Юрий Бондарук

    В Виннице всегда так было, при всех руководителях ГАИ и тд. "белые номера" на всех служебных машинах (кроме патрульных) при этом все всё знают и никто ни на что не реагирует. (единственным исключением когда немного "шугались", было во времена приезда спецподразделения "Кобра", которое слили одним из первых новоизбранные фейкометчики!
  • Петро Вальцман

    Опять Присяжнюк все порешал,- гнать его надо..
  • Иванов Иван

    не поняв чым вы недовольни вин ихав на задание а для конспирации надив други номера
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up