«Був тверезий»: суд виправдав поліцейського. Доказ — справка від гінеколога

«Був тверезий»: суд виправдав поліцейського. Доказ — справка від гінеколога

У вересні ДАІвці піймали в.о. начальника Іллінецького райвідділу поліції Володимира Ковальчука за кермом Chevrolet Aveo. ДПСники казали, що той керував машиною п’яним. Склали протокол. Чому суд його виправдав?

Водієм, якого піймали патрульні 26 вересня, виявився в.о. начальника сектору Іллінецького відділу поліції Володимир Ковальчук. А їхав він, до речі, на службовому авто, от тільки на «звичайних» номерах, а не на синіх службових. У його багажнику лежала шашечка служби таксі.

«Темними осінніми вечорами, коли роботи мало, начальник поліції на службовому автомобілі з виїжджає таксувати, — жартували у соцмережах вінницькі активісти. — А що поробиш, треба ж заробити на бензин для чергової групи».

Відео дня

Продувати алкотестер не схотів

Проходити освідування на алкотестері «Драгер» Ковальчук не захотів. Сказав, що поїде у лікарню. Свідок інциденту Максим Задорожний розповів, що водій був такий п’яний, що ледве тримався на ногах.

— Коли ми приїхали у лікарню, лікарка почала проводити освідування, — розповідає Максим. — Ковальчук відмовився здавати кров чи сечу, тому огляд проводили тільки за зовнішніми ознаками. Лікарка написала, що він тверезий. Хоча запах алкоголю від нього був дуже сильний. Поки він чекав освідування, його кілька разів його будили, тому що він задрімав. А один раз навіть упав на підлогу.

Поліцейські склали протокол за ст. 130 КУпАП за відмову проходити освідування на місці за допомогою алкотестеру.

Освідування проводила гінеколог

Суд по цій справі відбувся 23 грудня у Крижополі — за місцем проживання Ковальчука.

Основним аргументом захисту було те, що в Іллінецькій районній лікарні висновок «тверезий»  написала лікарка, що має кваліфікацію «гінеколог». Вона ж проводила огляд на стан сп'яніння.

Лікарка написала пояснення, що від Ковальчука не було чути запаху алкоголю, мова була чіткою, а поведінка адекватною.

Свідок Задорожний написав заяву з проханням долучити до розгляду справи відео, яке він зняв на місці. Але суддя його розглядати відмовився, мотивуючи це тим, що не знає, звідки його взяли. Свідків - активістів громадських організацій суддя не захотів слухати, сказавши, що вони не є неупередженими.

— На тому відео він би побачив, у якому стані був Ковальчук: заторможена реакція, невиразна мова, очі «бігали» в різні сторони, — каже чоловік. — Ще там зафіксовано, як Ковальчук відмовляється від проходження освідування на приладі алкотестері на місці. На якому авто та на яких номерних знаках він приїхав.

Як результат — справу закрито, протокол скасовано. Але є одне але…

Приїхав у суд на «лівих» номерах

Володимир Ковальчук приїхав на розгляд справи на тому ж Chevrolet Aveo, та на тих же «лівих» номерах, коли його затримували поліцейські.

На це звернули увагу активісти коаліції громадських організацій «НІКА». Як розповіли вони журналісту RIA, поліцейський поставив його зовсім недалеко від будівлі суду.

«Куди дивиться керівництво поліції? І взагалі, навіщо те керівництво? Тут є працівники, які самі собі керівництво, і нас з вами не рахують взагалі ні за кого!», — обурювалися активісти.

За те, що Ковальчук користувався службовою машиною на власний розсуд, його покарали дисциплінарно.

— За використання службового автомобіля поза службою поліцейського притягнуто до дисциплінарної відповідальності — попередження про неповну посадову відповідність, — розповіла прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник. — Це суворий вид відповідальності, наступним кроком буде звільнення. За керування у п'яному стані ми не можемо його притягти до відповідальності, бо є рішення суду.

Зараз Володимир Ковальчук знаходиться у відпустці. Після неї він продовжить нести службу.

Володимир Черкас, очільник ГО «Комітет безпеки руху»

— Якщо поліцейського Ковальчука на стан сп'яніння оглядає лікар-гінеколог — закрадаються певні сумніви хто він... Але, коли він боїться відповісти за свої вчинки — то він однозначно не може бути офіцером поліції!

Крижопільський суд, виправдавши п'яного, наплював не так на вінницьких активістів, це плювок в бік всіх українців, кількість яких зменшується через п'яниі ДТП. Це плювок в бік тих поліцейських, які не побоялися скласти протокол на високопоставленого Іллінецького мента. Це плювок в бік судової системи, яка через таких «служителів Феміди» тоне в корупції. За керівництво ГУНП і МВС взагалі варто промовчати... хвилиною мовчання. Тому що немає керівництва, немає честі мундира, ні офіцерської честі, ні сил очистити свої ряди від таких «екземплярів».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Юрий Бондарук

    А судді хто? Такі самі корупціонери, які так само "царюють" в своїх районах і можуть позволити собі абсолютно ВСЕ (хоч вбивай, хоч грабуй, хоч насилуй) - свої МУСОРА все прикриють і спустять на тормозах.......

    У мене виникає питання: ЗА ЩО СТОЯЛИ І ГИНУЛИ ХЛОПЦІ НА МАЙДАНІ?
  • Олексій

    Здобули... А з якої показухи та реформ все починалось...
  • Oleksandr Stoliarov

    Здобули!
  • Прокоповна Проня

    Бггг!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up