Перший день роботи світлофорів на площі Гагаріна (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Перший день роботи світлофорів на площі Гагаріна (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • Від сьогодні, 3 жовтня, площа Гагаріна стала регулюватися понад двома десятками світлофорів. Ми прийшли туди, аби побачити, як це працює. 

«О 10.30 почали працювати світлофори на площі Гагаріна», — написав на Фейсбуці вінницький урбаніст та радник міського голови Віктор Перлов. У цьому ж дописі він попередив, що площа наразі працює в тестовому режимі. 

Ми приїхали на місце і впродовж приблизно півгодини спостерігали за рухом автомобілів, громадського транспорту та пішоходів. 

Відео дня

Перш за все, картинка перед нами відкрилася доволі незвична: прямо через площу переходили десятки людей. При чому складалося враження, що світлофори тут встановлені вже давно, адже нікого, принаймні з перехожих, не дивувала така зміна руху. 

Містяни користувалися абсолютно всіма новими пішохідними переходами, не боялися переходили дорогу з візками і маленькими дітьми. 

Біля однієї із «зебр» кілька робітників клали плитку. В усіх інших місцях не було видно жодних працівників комунальної чи будь-якої іншої служби.

Великих заторів, як у тестовий день роботи світлофорів на площі, звісно, не було. Це може пояснюватися тим, що сьогодні вихідний. 

Найбільше скупчення авто ми весь час спостерігали на відрізку дороги, що вів з боку Соборної. На червоному світлі світлофору з цієї сторони в середньому стояло по 20-30 одиниць транспорту щоразу. Це включно з громадським.

До прикладу, в цей самий час на перехресті Коцюбинського-Брацлавська-Київська машин з боку проспекту на червоному сигналі стояло близько 30-40. 

За нашої присутності всі світлофори працювали справно. Усі пішоходи встигали перейти дорогу, а машини, принаймні більшість з них, проїхати площу. 

Рух трамваїв не було ускладнено. Принаймні, при нас усі вони чудово між собою розминалися.

А ось так площа Гагаріна тепер виглядає з Центрального парку. 

Читайте також:

Машина, яка дезінфікує приміщення: вінницькі студенти розробили нового робота

Дедалі більше компаній і підприємців стають опікунами для вихованців Подільського зоопарку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (64)
  • Пох нах

    Д=илы
  • Сергій Гошин

    Краще одного світлофора на привокзальну приволік.
  • Vladimir Tsarenok

    А в Виннице  уже лет 50 в любом направлении " .опа", разве, что в последнее время ухоженная асфальтовым покрытием.🙂✌
  • Igor Baroni

    Ни одного положительного отзыва! У частника давно бы вернули деньги . А тут куда их дели .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up