Дедалі більше компаній і підприємців стають опікунами для вихованців Подільського зоопарку

Дедалі більше компаній і підприємців стають опікунами для вихованців Подільського зоопарку
Фото: life.bodo.ua
  • Для покращення умов утримання своїх тварин, у вінницькому зоопарку запровадили програму з опікунства.
  • За п’ять місяців її існування опікунами стали чимало місцевих підприємців.
  • Якими тваринами вже опікуються вінничани? І як можна долучитися до благодійної ініціативи?

Ще на початку травня у Подільському зоопарку запровадили програму опіки над тваринами, яка триває й досі. Взяти участь у програмі можуть всі, хто має можливість та бажання поліпшити умови утримання тварин у звіринці, їх ветеринарного обслуговування, а також харчування. 

«Для опікунів програма є можливістю відчути свою причетність до життя нашого зоопарку та взяти участь у спільній справі, що має на меті збереження зникаючих, рідкісних, екзотичних та місцевих видів тварин в умовах зоологічних парків», — писали тоді на Фейсбуці зоопарку. 

Фото з фб-сторінки зоопарку

Відео дня

Днями, на сторінці звіринцю з’явилося нове повідомлення з цього приводу. У ньому йдеться, що від початку програми своїх опікунів знайшли єноти-полоскуни, австралійські та африканські страуси, сурикати, лемури, зебра Гранта, пелікани, носухи, гуцульські коні і бурі ведмеді.

«У цей непростий час, коли всі ми живемо в умовах карантинних обмежень, своє плече Подільському зоопарку підставили наші вінницькі компанії, підприємці і навіть окремі громадські діячі», — пишуть у дописі і перелічують благодійників.

Фото з фб-сторінки зоопарку

Нагадаємо, що опікуватися тваринами можна лише на підставі договору. Людина або компанія, яка стає опікуном надає безповоротну фінансову допомогу, що її зоопарк зобов'язується витратити на конкретну тварину або групу тварин. Сума внеску визначається з розрахунку вартості добового раціону для конкретного виду тварин. 

Якщо вам було би цікаво спробувати себе у ролі опікуна, перед цим вам варто ознайомитися з деякими правилами. Так, наприклад, опікуни не мають права брати підопічних тварин на руки, переміщувати підопічних тварин територією зоопарку, забирати підопічних тварин додому, заходити у вольєр, де утримуються підопічні тварини, самостійно, без відома адміністрації зоопарку і приймати будь-які рішення, що стосуються догляду за підопічними тваринами. 

Втім, в участі в програмі опікунства є чимало переваг. Як-то отримання почесного звання опікуна, що засвідчується іменним сертифікатом і підтверджує факт опіки над твариною, розміщення на вольєрі інформаційного щита, де вказано опікуна тварини та інформацію про нього і розміщення інформації про кожного опікуна тварини на офіційному сайті зоопарку. 

Також опікун має право давати ім'я новонародженим, які народилися в родині тварин над якими він взяв опікунство, і може розповідати про свою благодійну діяльність у ЗМІ та соціальних мережах.  

Дізнатися більше про програму та умови участі в ній, можна за цією електронною адресою: [email protected].

Читайте також:

У бурих ведмедів з Подільського зоопарку з'явився опікун

У носух з Подільського зоопарку з'явився опікун

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 10:45 Загинув у вересні 2022 року. Сьогодні прощаються з солдатом Олександром Дячуком 10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 08:00 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up