На Привокзальній запрацював світлофор. Як він регулюється?

На Привокзальній запрацював світлофор. Як він регулюється?
  • Минулого тижня на переході до ринку «Привокзальний» встановили світлофор. Влада міста висловила сподівання, що він зможе покращити рух транспорту на завантаженій автівками ділянці дороги. 

Як йдеться на сайті Вінницької міської ради, світлофор почав працювати сьогодні, 6 липня. Він передбачає декілька варіантів регулювання, що відрізняються по годинах доби, а встановлене обладнання надасть можливість враховувати навіть дні тижня.

  • З 7-ої ранку до 19-ї години вечора світлофор працюватиме у звичному режимі.
  • З опівночі до 07:00 — у режимі «жовтого миготіння».
  • Решту доби — «за вимогою» пішоходів (для переходу необхідно буде натиснути на кнопку виклику «пішохідної фази»).

За попередніми розрахунками, тривалість циклу світлофора складає 60 секунд: транспортна фаза — 42 секунди, та пішохідна — 18 секунд. 

«Дане нововведення покликано усунути проблеми з рухом транспорту на цій досить завантаженій ділянці — особливо в години роботи ринків. На основі проведених аналізів кількісних характеристик транспортних потоків та геометричних параметрів вулиць, ми з’ясували, що для поліпшення умов руху на вулиці Привокзальній необхідно налагодити регулювання пішохідного потоку. Власне з цією метою і був побудований світлофор. Тепер і пішоходи почуватимуть себе безпечніше, і водії не будуть стояти в заторах», — каже виконувач обов'язків директора департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Андрій Сорокін.

Відео дня

Минулого тижня наш журналіст спілкувався з людьми, які регулярно користуються пішохідним переходом, що перед ринком. Вони одностайно підтримували рішення про встановлення там світлофора. 

Там, зокрема, ми зустріли вінничанина, який розповів, що він чи не щодня дістається на роботу через цю ділянку дороги. За його словами, світлофор потрібно було встановили давно.

«Практично завжди ми стоїмо в заторі. З кожним роком машин все більше, тому й тривалість стояння зростає. Особливо неприємно від цього влітку, коли транспорт не кондиціюється, а людей в салоні багато. Гадаю, що світлофор потрібно було встановлювати ще років п’ять-сім тому», — говорив Олександр.

Кілька пішоходів про існування нового світлофора дізналися він нашого журналіста. Ініціативу вважають правильною, адже, на їхню думку, так справді безпечніше. 

Одна із перехожих жінок розповіла, що переходом часто користуються літні люди, й для декого із них світлофор може стати справжнім порятунком.

«Бабусі та дідусі доволі повільні, а це, по-перше, дратує водіїв, а по-друге — вони самі наражаються на небезпеку, коли переходять нерегульовані переходи. Добре, що тепер тут буде світлофор. Сподіваюся, він усім полегшить життя», — говорила Інна, яка працює в магазині неподалік. 

Читайте також:

Переселенці-пільговики можуть безплатно отримати «Картку вінничанина». Куди звертатись?

Електронний проїзний: економія для тих, хто багато їздить у громадському транспорті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Таня Силко

    А ще, було б дуже корисно встановити світлофор, перед кругом!!! На жд!!! Там вічно ходят гуси
  • Олег Каськов

    Скільки вже можна писати про цей світлофор? Кожного дня про нього торочите,ніби немає нагальніших тем...
  • Гуць Алена

    Комфортно та безпечно, гарна робота🔥
  • Оля Суходольська

    Дуже зручно,сьогодні проїзжали пробок як завжди небуло!!!Пішоходам ще привикнути потрібно до нього,а не як гусям з тачками та торбами перебігати на свій червоний)))))

    Олег Каськов reply Оля Суходольська

    Оля Суходольська тим пішоходам пофіг,чи є світлофор,чи немає. Вони ще полюбляють сунутися через дорогу за 5-10 метрів від переходу. Бо "їм так вдобно".

keyboard_arrow_up