На Немирівському і Гніванському шосе зафіксували 1690 порушень швидкості: які штрафи та де є камери?

На Немирівському і Гніванському шосе зафіксували 1690 порушень швидкості: які штрафи та де є камери?
  • З 29 лютого у Вінниці з'явилися два нових місця, де патрульні використовують радари швидкості TruCAM: Гніванське та Немирівське шосе.
  • На цих ділянках радари тримають в руках.
  • Поцікавились скільки вже було зафіксовано порушників.

Від 29-го лютого у нашому місті та області почали працювати на нових ділянках патрульні поліцейські з приладами TruCAM. Метою, як повідомили у Патрульній поліції, є посилення контролю за дотриманням швидкісного режиму та зниження аварійності.

До нових місць у Вінниці увійшли ділянки на Гніванському та Немирівському шосе, саме там поліцейські тримають в руках прилад TruCAM.

1690 постанов за порушення швидкості

Журналістка «20 хвилин» надіслала запит до патрульної поліції у Вінницькій області з проханням надати інформацію щодо кількості зупинених за перевищення швидкості автомобілів, зафіксованих радарами швидкості TruCAM, у період з 29 лютого по 26 березня поточного року на ділянках Немирівського та Гніванського шосе.

Відео дня

Невдовзі надійшла відповідь, згідно з якою стало відомо, що на Немирівському шосе за даний період було винесено 1100 постанов за перевищення швидкості, а на Гніванському шосе — 590.

Тобто загалом за майже 27 перших днів поліція зафіксувала 1690 випадків порушення швидкісного режиму.

Умовно, якщо порахувати, то за цей час на Немирівському шосе за один день могли зупинити близько сорока автомобілів, а на Гніванському — близько двадцяти. Загалом, якщо рахувати середнє число, то близько шістдесяти водіїв на день отримували штраф за перевищення швидкості на цих ділянках дороги.

Близько одного мільйона гривень штрафів

За перевищення швидкості руху передбачено адміністративну відповідальність. Якщо швидкість більше ніж на 20 км/год, то штраф складає 340 гривень, а якщо більш як на 50 км/год — 1700 гривень.

Так само вирішили прорахувати, яку умовну суму штрафів за цей час могли заплатити автомобілісти.

Можемо припустити, що переважна більшість водіїв перевищила швидкість на 20 км/год, тобто їхали більше 70 км/год. Бо якби на 50 км/год, то швидкість водія мала б бути більше 100 км/год, що є малоймовірним на даних ділянках дороги. Хоча не говоримо за всіх, звісно, є винятки.

Тому візьмемо цю статистику в пропорції 80 на 20: 80 — це перевищення швидкості на 20 км/год, а 20 — на 50 км/год.

Таким чином, можемо припустити, що на Немирівському шосе 880 водіїв сплатили штраф розміром у 340 гривень, а 220 — по 1700 гривень. Тобто разом 673 200 гривень.

На Гніванському за такими ж пропорціями ця сума складає 361 080 гривень. Тобто разом за 27 днів з початку розташування на цих місцях радарів TruCAM водії сплатили штрафів на понад один мільйон гривень.

Це, звісно, приблизна сума, і вона може різнитися.

З власних спостережень авторки матеріалу, яка щодня проїжджає по Гніванському шосе, можна відмітити, що кількість машин, які справді перевищують швидкість на цій ділянці, зменшилась. Особливо обережними стали водії, коли зрозуміли, що патрульні змінюють сторони дороги, де фіксують перевищення. Тож тепер швидкість руху автомобілів як в місто, так і з міста є переважно в межах норми.

Проте, залишається питання чи є законним те, що радари швидкості TruCAM тримають у руках?

У нещодавньому матеріалі журналіста «20 хвилин» юрист Валерій Крижанівський прокоментував це. Експерт наголосив, що згідно з чинним законодавством це заборонено. У законі України «Про Національну поліцію» сказано, що фото- і відеотехніка для фіксації швидкості руху транспортного засобу повинна бути встановлена стаціонарно вмонтованим способом.

З цього приводу журналіст «20 хвилин» надіслав запит до начальника управління патрульної поліції у Вінницькій області Редвана Усеїнова.

Де у Вінниці та області є камери фіксації швидкості?

У Вінниці:

По Вінницькій області камери є:

 

Читайте також:

Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років

Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Victoria

    А де камера на Гніваньському шосе?
  • Вероника

    Камери мають бути в межах міста.
  • Вован

    Придурки, краще б в місті поставили камери на кожному пепехресті і на кожному світлофорі де їздить купа неадекватних. За кордоном на трасах нігде камер не бачив! Маразм!
  • Олександр

    Не один раз бачив поліцаїв на Немирівському шосе з приладом в руках

keyboard_arrow_up