Міжнародні водійські права за 34 гривні. Як та де їх отримати?

Міжнародні водійські права за 34 гривні. Як та де їх отримати?
  • З 9 лютого цього року сервісні центри МВС почали видавати міжнародні водійські посвідчення
  • З цим посвідченням можна їздити на авто по 63 країнам світу
  • І що треба, щоб отримати такі права?

Як розповіли в Головному сервісному центрі МВС, отримати права міжнародного зразка можна при наявності національного водійського посвідчення:

Міжнародні водійські права видаватимуть без іспитів на три роки. Оформлення коштуватиме 34 гривні 16 копійок.

Відео дня

У сервісному центрі зазначають, що міжнародне водійське посвідчення дозволить керувати автомобілем на території тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух 1949 року. А це 63 країни світу серед яких є США, Австралія, Єгипет, Японія та інші.

— За міжнародними нормами, воно виглядає як невеличка картонна книжечка.Завдяки ньому розширюється перелік країн, де громадяни зможуть користуватися транспортними засобами, а також воно має важливе значення для громадян, що тривалий час перебувають за кордоном, — пояснює керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

До речі, з українськими правами можна їздити без перешкод по країнам, які підписали Віденську конвенцію про дорожній рух 1968 року.

Повний список країн, по яким можна їздити із звичайними правами та посвідченням міжнародного зразка на сайті сервісного центру МВС.

Міжнародне посвідчення. Що треба?

Для отримання міжнародного водійського посвідчення необхідно звернутися в будь-територіальний сервісний центр МВС незалежно від місця реєстрації та надати наступні документи:

  • оригінал національного водійського посвідчення;

  • паспорт громадянина України;

  • паспорт громадянина України для виїзду за кордон;

  • фотографію розміром 3,5х4,5 см на матовому папері.

У Вінниці сервісний центр МВС знаходиться на вулиці Ботанічній, 24

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up