Місто-побратим Кельце подарувало Вінниці два автобуси й передало три тонни гумдопомоги

Місто-побратим Кельце подарувало Вінниці два автобуси й передало три тонни гумдопомоги
  • Днями до Вінниці приїхали два автобуси Solaris. Це подарунок з Польщі. Транспорт вживаний, але його стан характеризують, як гарний. Що відомо про характеристики автобусів та їх майбутнє використання ?

Мерія польського Кельце, міста-побратима Вінниці, подарувала нашому місту два 12-метрові автобуси Solaris. На сторінці міського голови Вінниці йдеться, що транспорт у гарному стані та має хороші технічні характеристики. 

Відомо, що автобуси 2008 року випуску. Мають низьку підлогу, оснащені клімат-контролем та системою автономного опалення. Мають висувний пандус. Працюють на екодизелі. Кожен може вмістити 110 пасажирів. 

За словами водіїв Вінницької транспортної компанії, автобуси надійні та якісні. Добре ідуть на підйом і досить «тихі». Двигуни й ходова частина — після капітального ремонту. Фахівці кажуть, що мінімум три роки машини не потребуватимуть жодного ремонту. 

Відео дня

Наразі транспортники приводитимуть автобуси до українських стандартів. А вже після вирішуватимуть, як транспорт буде використовуватися для потреб громади.

Додамо, що разом з автобусами з Кельце приїхала гуманітарна допомога. Майже три тонни консервів, круп, цукру, чаю, дитячого харчування, а також медикаменти. 

Фото: Вінницька міська рада

Читайте також:

Пока, білорусь. Вінниця відмовилася купувати кузови МАЗ для нових VinLine

Школи та укриття: ми перевірили, як у Вінниці виглядають сховища для дітей
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (25)
  • Lora Boyko

    Кінець першої серії. Серія номер два: скоро на базарах і в інтернет-магазинах, з'явиться багато товарів.
  • Serj Vavryk

    Ці автобуси ще нас переживуть.
  • Fima Mandbora

    Видимо давали новые ,а по пути они состарились)))
  • Tetiana Bubela

    Дякуємо.

keyboard_arrow_up