Де у Вінниці встановлені камери автофіксації порушень, через які штрафують водіїв?

Де у Вінниці встановлені камери автофіксації порушень, через які штрафують водіїв?
Камера розміщена на стовпі по вулиці Пирогова, біля перехрестя з вулицею Данила Галицького (колишня 40-річчя). Комплекс фіксує швидкість машин, що їдуть у напрямку від Електромережі до ринку «Урожай» / Фото: 2021.vmr.gov.ua
  • Наприкінці січня у місті запрацює ще один «КАСКАД». Ця камера у режимі 24/7 фіксує перевищення швидкості на дорогах.
  • Уже п’ятий такий комплекс запустять на Пирогова, біля перехрестя з вулицею Данила Галицького.
  • Куди спрямовані усі камери в місті та області? Та які штрафи передбачені за порушення?

На перехресті вулиць Пирогова - Данила Галицького встановили камеру, що слідкує за порушенням правил дорожнього руху. Про це повідомили у прес-службі Вінницької міськради.

«КАСКАД» в автоматичному режимі визначає і передає дані про порушників швидкісного режиму. Камера вже пройшла тестування й наразі триває її сертифікація. У мерії очікують, що комплекс буде запущений у роботу вже наприкінці січня.

Відео дня

Камера розміщена на стовпі по вулиці Пирогова, біля перехрестя з вулицею Данила Галицького (колишня 40-річчя). Комплекс фіксує швидкість машин, що їдуть у напрямку від Електромережі до ринку «Урожай».

Де ще чотири камери у Вінниці

Восени 2021 року в місті почали діяти ще чотири комплекси «КАСКАД». 

Дві камери знаходяться на вулиці Київській:

Третя камера встановлена на проспекті Юності, перед перехрестям з вулицею Первозванного (колишня Стахурського). Таким чином, пристрій фіксує швидкість авто, що «спускаються» по проспекту в напрямку Ботсаду та музею-садиби Пирогова.

І четверта камера знаходиться на перехресті Келецька-Шевченка. Пристрій спрямований у напрямку до вулиці Пирогова і фіксує швидкість авто, які повертають на Келецьку з «Урожаю».

У поліції раніше заявляли, що у Вінниці буде сім «КАСКАДів».

Де камери в області

Шість комплексів встановлені навколо Вінниці.

На М-30 маємо аж чотири камери. Дві з них знаходяться біля села Ксаверівка та поблизу села Якушинці. Обидві камери спрямовані в напрямку до Хмельницького. Тобто вони фіксують швидкість авто, що їдуть до Вінниці.

Ще дві камери встановлені поблизу села Писарівка (орієнтир — ресторан «Пан Отаман»). Одна камера слідкує за автомобілями, що виїхали з Вінниці. А інша — слідкує за швидкістю авто, які їдуть у напрямку з Умані.

На трасі М-21 — дві камери. Вони облаштовані на виїзді зі Стрижавки. Утім, ці пристрої «дивляться» у всі сторони: одна камера фіксує перевищення швидкості авто, що їдуть в напрямку до Вінниці; а інша камера — фотографує машини, що їдуть в напрямку до Житомира.

Варто зауважити, що пристрої закріплені доволі високо і їх складно помітити. Однак, як кажуть у вінницькій патрульній поліції, про наявність «КАСКАДу» свідчить дорожній знак, закріплений за десятки метрів перед камерою.

Ось за цим посиланням ви можете відкрити мапу з усіма камерами автофіксації порушень ПДР.

Яка дозволена швидкість

Камери у нашій області та місті фіксують перевищення швидкості. Порушником буде той водій, який проїде місце з камерою на швидкості від 73 км/год (50 дозволена + 20 допустиме перевищення + 3 закладена похибка приладу).

Розмір штрафів

За перевищення швидкості передбачені такі штрафи:

  • 340 гривень — якщо перевищення допустимої швидкості склало від 20 до 50 км/год;
  • 1700 гривень — якщо перевищення допустимої швидкості більш як на 50 км/год.

Якщо порушник сплатить свій штраф впродовж десяти робочих днів з дня вручення постанови, то він зможе заплатити лише половину.

Якщо ж не сплатити штраф впродовж 15 робочих днів — сума покарання подвоюється, стягується державною виконавчою службою, яка може накласти арешт на авто, нерухомість і рахунки в банках.

«КАСКАД» фотографує і вночі

Розробником Комплексної автоматизованої системи контролю автомобільних доріг (саме так розшифровується КАСКАД) є вітчизняна компанія «Українські системні інновації», а вартість однієї системи складає від 880 тисяч до 1 млн грн, про що свідчать закупівлі у ProZorro.

Діапазон фіксації порушення — три смуги руху загальною шириною 10,5 м. Відстань від об'єкта до камери, необхідна для автофіксації, — 20−50 м. Комплекси з цієї відстані можуть розпізнавати знаки транспортних засобів, що рухаються на швидкості від 20 до 240 кілометрів на годину.

Також прилад оснащений інфрачервоною підсвіткою, що дозволяє розпізнавати номери авто вночі. Виробником заявлено, що пристрій працює 24/7, а на випадок зникнення напруги в мережі має автономне живлення.

Раніше, нагадаємо, дізналися результати першого місяця роботи камер автофіксації.

 

Читайте також:

Прибрати затори, а не створити нові. Що буде з перехрестям біля Західного автовокзалу

Вінницькі патрульні перевірятимуть технічний стан автомобілів прямо на дорогах

На вінницькій трасі запрацює ще один комплекс автофіксації порушень ПДР

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Александр Левицкий

    Давно пора

keyboard_arrow_up