Як зараз оформити пільгову муніципальну картку у Вінниці? Алгоритм дій

Як зараз оформити пільгову муніципальну картку у Вінниці? Алгоритм дій
  • З початку року у Вінниці видали понад дві тисячі пільгових муніципальних карток вінничанина. 
  • Розповідаємо хто, як і за скільки часу може оформити таку картку для безоплатного проїзду в громадському транспорті Вінниці?

Як оформити пільгову муніципальну картку?

Як йдеться на сайті КП «Вінницякартсервіс», пільгові картки надаються жителям Вінницької ОТГ вперше безплатно. Для замовлення потрібно:

Хто може оформити пільгову картку?

— Ми маємо чітко визначений законодавством перелік пільгових категорій населення, які мають право на безоплатний проїзд у громадському транспорті, серед них є й також категорії, які отримують цю пільгу за відповідним рішенням виконавчого комітету міськради. Відповідно до нього й здійснюється оформлення Муніципальної карти вінничанина пільгова, — розповідає речниця КП «Вінницякартсервіс» Вероніка Савчук. 

Увесь перелік кожен охочий може переглянути на сайті за посиланням: http://surl.li/gjhbd. У підприємстві зауважують, що оскільки компенсація здійснюється виключно з місцевого бюджету, громадяни, які хочуть отримати пільгову картку мають бути зареєстрованими у Вінницькій територіальній громаді, 

Відео дня

— Оформити пільгову Муніципальну картку вінничанина мають право й внутрішньо переміщені особи, за наявності у них відповідної довідки із зазначенням їх адреси проживання в нашій територіальній громаді, а також відповідного пільгового документу.  На жаль, кількість таких осіб зросла та ми робимо все для того, щоб вони мали змогу безперешкодно та зі зручністю користуватися нашим громадським транспортом, — каже Вероніка Савчук.

Заради зручності «Вінницякартсервіс» відкрили пункти оформлення карт у прозорих офісах та із мобільними групами здійснювали оформлення карт в інформаційно-гуманітарному хабі «Я Маріуполь», координаційному центрі «Херсон - це Україна».

Прийняли нове рішення на виконкомі

Днями виконавчий комітет міськради, 6 квітня, прийняв рішення, яке стосується отримання пільгової муніципальної карти з безплатними поїздками у громадському транспорті Вінниці. 

У рішенні йдеться, що відтепер члени сімей (батьки, вдови (вдівці) та діти, віком від шести років) загиблих Захисників і Захисниць України та загиблих Героїв України мають право на пільги на проїзд у міському громадському транспорті. 

Також у рішенні читаємо, що змінили перелік документів для отримання пільгової муніципальної картки. З документами людина має звернутися до КП «Вінницякартсервіс» із заявою. Отож, містяни мають пред'явити:

  • документи, що посвідчують особу пільговика та місце реєстрації його проживання (свідоцтво про народження з довідкою про місце реєстрації, паспорт з відміткою про місце реєстрації або ID картку з довідкою про місце реєстрації);
  • документи, що посвідчує особу представника (паспорт або ID картку) або нотаріально посвідчену довіреність представника;
  • довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (або довідку про відмову) пільговика/представника;
  • документ, що підтверджує право на пільгу;
  • за наявності інвалідності – довідки медико-соціальної експертної комісії (МСЕК);
  • довідки про взяття внутрішньо переміщеної особи на облік в Департаменті соціальної політики Вінницької міської ради (у разі якщо пільговик є внутрішньо переміщеною особою);
  • фото, як на документ, пільговика.

Скільки часу займає процес оформлення картки? 

— Процес оформлення залежить від типу картки. Загальні, студентські та учнівські картки замовляються повністю онлайн, при оформленні ви отримуєте посилання на кабінет, де слідкуєте за статусом виробництва. Та можете вносити зміни, якщо завантажене вами фото спершу, наприклад, не пройшло модерацію. Коли бачите статус «Картка очікує в офісі», то приходите за нею з оригіналами документів, які ви перераховували у замовленні, — пояснює технічний директор «Вінницякартсервіс» Олег Іванов. 

Як пояснює спеціаліст, пільгова картка замовляється виключно в ЦНАП. Черг зараз майже немає, все займе 15 хвилин. Після оформлення, інформація про те, що вами картка очікується з виробництва доступна у службовому боті у Telegram. Усім контролерам пільговик уже може показувати паперове посвідчення та їздити аж до моменту отримання муніципальної картки вінничанина. 

— Від замовлення до отримання картки зазвичай проходить близько трьох тижнів, хоч іноді цей час збільшується через ускладнену війною логістику чіпів для карток, — додає Олег Іванов. 

Читайте також:

Розвиток бізнесу в кризу: досвід вінницької компанії, яка виробляє сонячні електростанції

Електрик, бухгалтер та інші професії. ТОП-10 найбільш високооплачуваних вакансій області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Диана Скалий

    А де можна придбати звичайну картку? В пресах вже давно немає.
  • Наталия Войт

    3 тижні???
    Я замовляла переоформлення карток дітям,так як загубили у серпні 2021 у січні 2022 ще було не готово  на початку лютого твкаж.Діти їздять по посвідченням.
  • Алена Коцюруба

    Доброго ранку, якщо багатодітні сім'ї мають посвідчення що нам робити.

keyboard_arrow_up