Де можуть бути платні парковки? У Вінниці визначили п'ять зон

Де можуть бути платні парковки? У Вінниці визначили п'ять зон
  • На міськвиконкомі обговорили проєкт-рішення про затвердження зон для встановлення ставок збору за місця для паркування автівок. 
  • Де можуть з'явитися платні парковки?

Про те, що в майбутньому частина паркомісць на дорогах міста, які будуть виокремлені як спеціальні майданчики для паркування, для вінничан стануть платними йдеться на сайті міської ради. 

Як читаємо, 3-го лютого виконком міської ради розглянув проєкт-рішення міської ради «Про затвердження зональної схеми ВМТГ для встановлення ставок збору за місця для паркування транспортних засобів».

Передувало цьому онлайн-опитування серед вінничан щодо паркування від Агенції просторового розвитку. Влітку минулого року його провели серед понад 500 вінничан. 

Відео дня

Згідно з результатами опитування, 82% власників автівок відзначили, що відчувають проблеми з пошуком вільного місця для паркування біля роботи чи при поїздках по місту. А 62% готові платити за те, щоб гарантовано отримати вільне місце для паркування. 

Тож, після проведення опитування, у міськраді розробили вищезгаданий проєкт-рішення. У останньому визначено 5 зон, враховувались трафіку на дорогах та концентрація ділової активності на територіях.

«Введення платного паркування в майбутньому буде відбуватись поетапно. І частина з існуючих на сьогодні у місті 9638 паркомісць стануть платними, вони будуть виокремлені як спеціальні майданчики для паркування», — йдеться у повідомленні. 

За словами начальника відділу паркування департаменту енергетики, транспорту та зв’язку міської ради Геннадія Богуславського, пілотним проєктом на першому етапі стане середмістя, йдеться про 10 вулиць у центрі. Це Соборна, Артинова, Оводова тощо. 

Чому середмістя? Бо, як читаємо, саме у центрі найбільш інтенсивний трафік і концентрація приватного автотранспорту. А також саме тут фіксується найбільша кількість порушень Правил дорожнього руху в частині паркування.

«Тарифи ще не розроблялись. Це буде пізніше», — каже Богуславський. 

Додамо, за минулий рік інспектори з паркування зафіксували майже 33 тисячі порушень на загальну суму 16,6 мільйона гривень. Інспектори склали 393 акти на тимчасове затримання транспортних засобів, та евакуйовали майже 200 авто на штрафмайданчик. 

Читайте також:

За домівку 15 мільйонів? ТОП-10 найдорожчих будинків, які продають у Вінниці

Розпочали будівництво першої черги десятого мікрорайону. Як вона виглядатиме

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Tema Snic

    Было бы очень круто но эти дурни не берут во внимание ещё и наш менталитет, платить за парковку? нее, я лучше поеду своё дырявое корыто кому то во двор поставлю, я ШО, ЛОХ?

    и люди которым и так трудно живётся возле базара с нынешним потоком машин, ещё будут каждый день лес этих ведёр видеть у себя под окнами. И сейчас таких "умных" хватает, но с платными парковками начнётся совсем жопа по дворам домов прилегающим к улице коцюбинского
  • Alexey Shytov

    На пл.Гагарина под этим уебочным "мавзолеем" была запланирована парковка- где оно? Почему исполком согласовывая застройку не обязывает строить паркинги? Проблему парковок надо решать, но выбрали самый простой путь- ничего не решить, только постричь бабла. Ок, я готов платить за парковку в центре, но на что пойдет парковочный сбор? На празднование очередного дня города? На еще один флагшток "выше неба"?
  • Viktoriya Ostrovska

    Во всем мире в цетре городов паркинг платный для всех кроме экстренных служб.
  • Михайло Рибак

    Хай ще зроблять платний проїзд, оце буде ого го. А же побільше велодоріжок....

    А якщо серйозно та на  противагу платних паковок має бути альтернатива безплатних....
    Але в наших реаліях  Вінниці за водіям авто ніхто не стоїть і за їх безпеку пересування ніхто не хвилюється,тільки як це звузити проїздну частину дороги, понаставляти не безпечних острівців.
    Краще б підняли штрафи для пішоходів щоб не вибігали як олені на дорогу, це стосується як зебри  так і звичайної дороги.

keyboard_arrow_up