Чим доїхати з Вінниці в інші міста. Порівнюємо ціну на потяг, автобус і BlaBlaCar

Чим доїхати з Вінниці в інші міста. Порівнюємо ціну на потяг, автобус і BlaBlaCar
  • Під час війни в Україні піднялося в ціні паливо, і відповідно перевізники підняли вартість квитків. 
  • Якщо вінничанам потрібно доїхати в інші області України, то, звичайно, хочеться обрати найзручніший та дешевший варіант. 
  • Ми порівняли, який вид транспорту краще обирати, і розповідаємо вам. 

Ми обрали п'ять сусідніх областей, і прорахували, скільки туди коштують квитки, якщо їхати: потягом, автобусом чи BlaBlaCar. 

Київ

Якщо обирати потяг, то з Вінниці щодня їздить понад десяток поїздів у столицю. Квиток у плацкарті, наприклад, в ранковому потязі «Ужгород-Київ» коштує 214 гривень. За місце в купе треба заплатити 370 гривень. А люкс коштує — 850 гривень. Цим потягом їхати у столицю 3 години та 59 хвилин.

Відео дня

Потягом «Ворохта-Київ» їхати найдешевше. За плацкарт — 163 гривні. Можна їхати також в «Інтерсіті», сидячий другого класу в потязі «Пшемисль-Київ» обходиться у 312 гривень. Їхати ним 3 години та 46 хвилин. 

Слідкували за затримкою потягів можна ТУТ. На жаль, у час війни вони почали частіше затримуватися. Особливо потяг, що їде з Пшемисля. 

Нещодавно голова правління «Укрзалізниці» Олександр Камишін на брифінгу сказав, що УЗ не планує підвищувати тарифи на пасажирські перевезення. 

«Ми вважаємо, що наші пасажири на сьогодні й так їздять в умовах війни, і для них це досить складно. Багато хто змушений користуватися залізницею, оскільки закрито авіаперевезення, ускладнено автомобільні, автобусні перевезення. І я вважаю, що це правильна позиція влади — не підіймати тарифи на пасажирські перевезення», — говорить він.

Всього ми знайшли 13 автобусів, що їдуть в столицю. Найдешевший варіант, що відправляється з Центрального автовокзалу о 14.30, коштує 318 гривень. Щоправда, їхати доведеться 5 годин 30 хвилин. А найшвидший квиток на автобус коштує 364 гривні, і вже за 3 години 50 хвилин ви будете у Києві. Квитки на автобуси можна легко знайти навіть за день до виїзду, на відміну від квитків на потяг. 

Ми шукали поїздку на наступний день, 12 липня, і готових нас підвезти виявилося аж 43 водії. Найдешевша поїздка коштує 155 гривень, і її попередня тривалість вказана 4 години. Також є варіанти за і 170 гривень, і 300, і 350 гривень. Ціна залежить від водія чи водійки. 

Одеса

В Одесу з Вінниці їде два потяги. Найдешевший варіант — це плацкарт у поїзді «Ковель-Одеса», він коштує 212 гривень. Ціна на квиток в купе — 247, а в люксі — 523 гривні. У дорозі ви будете сім годин. 

Виїхати в Одесу з Вінниці автобусом можна вранці та в обід, загалом є вісім варіантів. Найшвидший варіант коштує 446 гривень, і довезе вас за 6 годин та 20 хвилин. 

В більшості випадків автобусом їхати 7 годин та 30 хвилин. Коштує найдешевший квиток на автобус в Одесу — 310 гривень. 

До Одеси на 12 липня виявилося вісім водіїв. Найдешевший варіант — за 275 гривень, і ви будете 5 годин та 50 хвилин у дорозі. Пропонують заїхати від 275 до 695 гривень. Найчастіше ставлять ціну в 500 гривень. 

Хмельницький

У Хмельницький з Вінниці, до прикладу, 12 липня курсує 13 поїздів. Найдешевший квиток у плацкарті потягу «Запоріжжя1-Львів», він коштує 130 гривень. В дорозі ви будете дві години. Купе у цьому потязі коштує — 210 гривень. Ціни на плацкарти до Хмельницького коливаються у межах 150-200 гривень.

Автобусів, що їдуть в Хмельницький з Вінниці, понад 50 щодня. Найкраща ціна на квиток в автобусі — 110 гривень. У дорозі ви будете 2 години та 15 хвилин. Найпопулярніша ціна на квиток в автобусі до Хмельницького — 160 гривень, а найдорожча понад 400 гривень. 

У Хмельницький вас підвезуть за від 75 до 340 гривень. Всі водії, яких аж 36, обіцяють, що завезуть вас в середньому за дві години. Найпопулярніша ціна поїздки в цю сусідню область бла-бла-каром — це 150 гривень. 

Житомир 

Щоб доїхати у Житомир на сайті «Укрзалізниці» вказаний лише один варіант — поїзд «Вінниця-Коростень». Коштує сидячий квиток у третьому класі — 33 гривні. За 2 години на 15 хвилин ви вже будете у Житомирі. 

Понад 15 автобусів можуть вас завести з Вінниці до Житомира. Найкраща ціна — 159 гривень, триває поїздка у цьому автобусі 1 годину та 35 хвилин. Це найшвидший варіант. 

Найпопулярніша ціна на квиток до цієї сусідньої області коливається від 190 до 270 гривень. 

У Житомир 12 липня нам вдалося знайти 17 водіїв, що підвезуть нас. Найдешевше подорож обходиться у 145 гривень, і ви пробудете 2 години на 10 хвилин у дорозі. Ціни коливаються від 145 до 205 гривень. 

Черкаси 

Прямого поїзда з Вінниці до Черкас немає. Однак є варіанти з пересадкою. Ви можете сісти на потяг «Пшемисль-Київ», і доїхати ним до Києва. Там доведеться почекати на пересадку в поїзд «Київ-Черкаси» три години. Таким чином дорога вам займе 11 годин, а заплатите ви за квитки 416 гривень. 

Транспорт у Черкаси виявилося знайти найважче. До цього сусіднього обласного центру з Вінниці їде п'ять автобусів. Найдешевший та водночас найшвидший варіант коштує 560 гривень. Завести вас обіцяють за 7 годин та 40 хвилин. 

У Черкаси на 12 липня ми отримали найменше варіантів у BlaBlaCar, лише три. Найдешевший — 115 гривень, однак вказано, що виїжджати водій з Вінниці планує о 23.10, а це вже комендантська година. Цей водій обіцяє завести вас за 5 годин та 30 хвилин. 

А єдиний водій, який організовує свою поїздку у рамках комендантської години, хоче за неї 340 гривень. У дорозі ви пробудете 4 години та 40 хвилин. 

Підсумки

То потяг, автобус чи BlaBlaCar? У кожного з цих видів транспорту є свої переваги та недоліки. Також, як ми помітили, все залежить від того, в яке місто ми їдемо. До прикладу, в Житомир однозначно найдешевше їхати потягом, а от у Хмельницький — можна знайти дешевший автобус. 

Найшвидшим майже у всіх випадках виявився або потяг, або BlaBlaCar. Однак ціни на поїздки BlaBlaCar, якщо обирати досвідченого водія та хорошу машину, зачасто не відрізняються від поїздки автобусом. 

Щодо вартості квитків, то потяги майже завжди дешевші за автобуси та BlaBlaCar. Однак це, якщо їхати у плацкарті. Ціна на купе у деяких випадках майже не різниться з ціною в автобусі. 

І зрештою, про автобуси. У більшості випадків вони найдорожчий та найповільніший варіант.

Читайте також:

Де збирають або пропонують допомогу? Перевірені оголошення про воєнні потреби Вінниці

Маленькі вінничани зібрали понад сім тисяч гривень на ярмарку. Всі гроші передали на ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sтас Максимов

    Чудовий Сайт,дякую за вашу роботу!

keyboard_arrow_up