Жмеринчанка Надія Риженко перемогла в кондитерському конкурсі у Варшаві

Жмеринчанка Надія Риженко перемогла в кондитерському конкурсі у Варшаві
  • Надія Риженко, наче скульптор, створює власними руками дивовижні фігури: казкових персонажів, підводних мешканців, фантастичні рослини.
  • І все це не лише красиво, а й смачно. 
  • Талант майстрині високо оцінили на престижному конкурсі кондитерів у Польщі.

Золота медаль у категорії «3D-торт» виборола конкурсна робота Надії Риженко, у якій вона поєднала вигаданий та справжній світи. Із цукрової маси майстриня виліпила кита, який здіймається з морського дна та ельфа, який намагається зазирнути у підводний світ.

— Мій задум полягав у тому, щоб через спілкування цих двох персонажів передати людську природу зацікавленості до життя один одного. Хоча, кожен може вигадати власну історію, — розповідає Надія.

Відео дня

Майстриня невипадково зробила акцент саме на морських елементах, адже певний час проживала в Одесі, куди переїхала із рідної Жмеринки.

Саме у Жмеринці випускниця ліцею №5 зробила свої перші кроки до «солодкого життя». Після закінчення школи навчалась у Жмеринському Вищому професійному училищі, де здобула спеціальність кухаря. Згодом переїхала до Одеси й упродовж року працювала у сфері торгівлі.

Надія відзначає, що кондитерською справою почала цікавитися після народження першої дитини. З усмішкою каже, що народження дитини відкриває в жінці неймовірні здібності. Хтось починає займатися рукоділлям, хтось випічкою, а вона зацікавилася створенням декорацій із цукрової маси. Черпала інформацію з інтернету, відвідувала курси й таким чином навчилася різним технікам.

У 2014 році родина Надії переїхала до Польщі. Після річної перерви жінка повернулася до улюбленої справи й почала готувати смачні десерти для польських гурманів.

Саме там, у польській столиці, вже після народження третьої дитини, Надія спробувала свої сили у місцевих конкурсах кондитерських робіт. Поступово вдосконалюючи свою майстерність, жінка здобула першу бронзову медаль, а згодом — срібну.

Свою цьогорічну перемогу Надія Риженко присвятила своїм землякам та рідному місту. А кошти, які отримала на конкурсі, задонатила на допомогу Україні.

— Найважчим для мене був конкурс 2022 року. Тоді захід розпочинався 27 лютого. Новини з України краяли серце і душу. Я не могла працювати. І навіть зараз, коли згадую той момент, досі маю відчуття морозу по шкірі. Але тоді організатори оголосили, що отримані за квитки гроші передадуть на допомогу Україні. І це надихнуло мене закінчити свою композицію. До того ж, за медалі також передбачена невелика фінансова нагорода. Тому я вирішила, що у разі виграшу передам гроші на допомогу Україні, — згадує майстриня.

Не зважаючи на те, що Надія проживає за кордоном, вона не забуває про рідне місто. Кожен раз, коли є можливість, жінка приїжджає в Жмеринку до батьків та друзів.

 — Коли мені стає сумно, я печу «Наполеон» або медовик за маминим рецептом. Це повертає мене в безтурботне дитинство… в рідну Жмеринку, — каже Надія.

Сімейний рецепт медовика від Надії Риженко 

Для коржів:

  • 180г меду
  • 100г цукру
  • 100г вершкового масла
  • 1 ч.л без верху соди
  • 500г муки

Замішування тіста:

  • На водяній бані розтопити мед разом з цукром, додати соду (сода ввійде в реакцію з медом, почне пінитися і збільшуватися у розмірах. Тому при виборі посуду потрібно на це зважати).
  • Додати масло, помішати, доки воно не розтопиться.
  • Зняти з водяної бані, додати яйця і добре перемішати (можна міксером).
  • Додати борошно й перемішати до однорідності. Тісто може клеїтися до рук, але борошна додавати не потрібно.
  • В пакет насипаємо невелику кількість борошна і викладаємо туди тепле тісто. Пакет щільно закриваємо й залишаємо тісто в холодильнику на кілька годин до застигання.

Приготування:

  • Розігріваємо духовку до 180°.
  • Ділимо тісто на рівну кількість частин.
  • Розкатуємо на пергаментному папері тонкі коржі.
  • Кожен корж випікаємо приблизно 7 хвилин (колір коржика має бути золотистим).

Готуємо крем:

  • 500г домашньої сметани.
  • 50г цукрової пудри.
  • Збиваємо сметану з цукровою пудрою.

Якщо сметана магазинна, тоді варто додати 300 г вершків для крему (жирність від 30 до 36%). Охолоджені вершки збиваємо, додаємо сметану й ще кілька хвилин збиваємо. Додаємо цукрову пудру та перемішуємо.

Збираємо тортик:

  • Охолоджені коржі перемащуємо кремом, не забуваючи про бічні сторони.
  • Посипаємо подрібненою крихтою.
  • Залишаємо торт в холодильнику на кілька годин (краще на ніч).

 

Читайте також: 

Математика і вареники: рецепт ідеального тіста від Олени Павлової

Як приготувати картопляні лежні з капустою? Рецепт від вінничанки Олени Павлової

Заїдаєш та запиваєш стрес? Військовий психолог дав поради, від яких легше голові та шлунку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Sklad Tiras

    Для коржів:



    180г меду

    100г цукру

    100г вершкового масла

    1 ч.л без верху соди

    500г муки  ----- а де яйця у рецепті (пропустили????)
  • 👀👀👀

    Золоті руки і добре сердечно!Молодець!
  • Лілик

    👏👏💙💛БРАВО!
  • Крiстiнка 🤗

    Молодець, вітаю

keyboard_arrow_up