«Справа честі», — легендарного актора фільму «В бой идут одни "старики"» рятують вінничани

«Справа честі», — легендарного актора фільму «В бой идут одни "старики"» рятують вінничани
  • У День перемоги, 9 травня, коли на телеканалах транслювалась легендарна військова стрічка «В бой идут одни «старики»», одного із головних героїв фільму, вінничанина, заслуженого артиста України Олександра Немченка рятували земляки.
  • Напередодні заклики про допомогу акторові поширили у сомережах. На сьогодні необхідну суму вже зібрано.

«Чудовий актор Олександр Немченко у важкому стані, потрібна допомога!», — першим на сполох у соцмережах забив відомий земляк, актор і шоумен Олександр Теренчук.

9 травня, коли з екранів посміхався синьоокий барабанщик другої співаючої ескадрильї лейтенант Іван Федорович, йому кошти на лікування збирали вінничани з усіх куточків світу.

Відео дня

— Олександра Дмитровича я добре знаю не лише за роллю Івана Васильовича з відомого фільму Леоніда Бикова «В бой идут одни «старики»». У 2006—  2007 роках він навчав акторській майстерності КВК команду «Вінницькі перці», — розповідає Теренчук. — Немченко давно хворів на цукровий діабет. Зараз захворювання загострилось, дало ускладнення на інші хронічні недуги. Для мене справа честі допомогти такій талановитій людині з великим серцем.

— Як тільки я написав пост про допомогу, відгукнулися відомі і знамениті вінничани з нашого міста, з Києва і навіть Японії. За два дні ми зібрали понад 17 тисяч гривень, — продовжує відомий шоумен. — Я разом з моїми колегами по КВК Дмитром Слободянюком і Олексієм Балацьким, які тепер працюють лікарями, допомагаємо акторові стати на ноги. Спільно з другом і напарником по «Вінницьких перцях» Дмитром Голубєвим провідуємо Олександра Дмитровича в лікарні, купуємо спеціальні продукти харчування, завтра разом будемо класти його у стаціонар. Там щодня на  лікування актора потрібно буде більше тисячі гривень. У його родини нема таких можливостей. Добре, що необхідні кошти зараз у нас на руках, і ми в змозі оплатити усі медичні послуги і ліки.

Заслужений артист України Олександр Немченко народився в місті  Рівне 12 листопада 1953 року в родині Дмитра Немченка, керівника театрального оркестру, і Валентини Немченко, актриси рівненського обласного театру. В 1963 році родина переїхала до Вінниці, де батьки отримали роботу в облмуздрамтеатрі ім. М. Садовського

В 1975 році Немченко закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені І.Карпенка-Карого. Будучи студентом другого курсу в 1973 знявся у фільмі Леоніда Бикова «В бой идут одни «старики»», де зіграв роль веселого барабанщика другої співаючої екскадрильї лейтенанта Івана Федоровича.

В 1975—1976 — актор Херсонського театру

З травня 1976 до травня 1977 служив у Казахстані у звуковій розвідці — начальником акустичної бази.

Після цього Олександр Немченко 12 років пропрацював у Вінницькому академічному музично-драматичному театрі імені М. Садовського, де зіграв 122 ролі. В ці ж роки знявся в 4-х фільмах.

Нещодавно Олександр Дмитрович виконав одну з головних ролей у фільмі «Тримай біля Серця», який створено на реальних подіях у зоні АТО.

В якийсь час Немченко залишив акторську професію і почав займатися нетрадиційною медициною. З 1996 до 2006 працював в Одесі у медичному центрі Порошина. Повернувшись до Вінниці протягом кількох років продовжував практику цілителя. Нині Олександр Дмитрович — пенсіонер.

Колишня дружина актора — народна артистка України, головна режисерка театру Садовського Таїсія Славінська. Донька Вікторія Немченко працювала у цьому театрі актрисою балету, тепер мешкає за кордоном. Зараз Олександр Дмитрович вдруге одружений, з дружиною Жанною мешкають у Вінниці.


Читайте також:

Маленьку вінничанку з синдромом передчасного старіння пролікують в США 

Чоловіку, жінці, дитині: кому і які вітаміни слід приймати для зміцнення імунітету? 



 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Віталій Захарчук

    9 травня в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні а не День перемоги, чи може ви іншій країні служите?

    Nord Kirsten reply Віталій Захарчук

    То, что празднует Украина 9 мая, Вас вообщеникак не касается. Ваш день - 8 мая, когда скорбят проигравшие.

    Серж reply Nord Kirsten

    Каліч ти, то не гра хто програв.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up