«Запитів від бійців багато». Вінничани розробили для фронту акумулятор і назвали його BanderaPower

«Запитів від бійців багато». Вінничани розробили для фронту акумулятор і назвали його BanderaPower
  • Телефони, рації, тепловізори, дрони, термінали Starlink і не тільки — все це на фронті потребує живлення. І у більшості випадків підзарядка необхідна одночасно декільком приладам. 
  • А що робити, коли немає звичних нам джерел енергії, що на війні буває досить часто. У таких випадках військові потребують автономних зарядок. 
  • Саме такий пристрій для них розробили вінницькі інженери, і назвали його BanderaPower.

Мобільне джерело енергії розробили та виготовили фахівці вінницького ТОВ «Промавтоматика». Як розповідає керівник компанії Михайло Ганчук, від початку повномасштабної війни до них почало надходити чимало запитів від військових щодо автономного освітлення, та пристроїв, які б заряджали різні електронні прилади: телефони, планшети, рації тощо.

— Багато запитів було також від тероборони. У перші дні вони облаштовували блокпости нашвидкуруч, і, звісно, там не було світла. Тому бійці ТрО потребували чогось автономного, — продовжує Михайло Ганчук. — Тож наша команда оперативно зібралася, і ми розробили пристрій, який назвали BanderaPower 1.0.

Фото зі сторінки Михайла у Facebook

Зараз у компанії вже є власна лінійка пристроїв для автономної зарядки Bandera Power, а також там створили модуль живлення від сонячної енергії Bandera Solar.

Відео дня

— Перший пристрій ми розробили буквально за два тижні. Він задовільняв потреби, що були на той час у наших захисників, — каже Михайло. — Що таке Bandera Power? Це за своєю суттю Power Bank (портативний зарядний пристрій, — авт.). Плюс нам було важливо додати до нього автономний ліхтар.

Звичайні портативні зарядки маленькі, і їх вистачає максимум на день активного користування. А військовим потрібно більше потужності. Саме її й може надати розробка вінничан.

— Далі ми покращили першу версію, і випустили Bandera Power 1.1. Хоч цей блок був кращим за перший, але вони обидва були надто важкі, — каже керівник компанії. — На той час вже почалася активна фаза просування військ, і наші військові почали ще більше потребувати легких пристроїв підзарядки. Тих, які б можна було переносити. І тоді ми розробили Bandera Power другого покоління. 

Розрахований цей блок на підтримання у «бойовому» стані пристроїв шести осіб впродовж п'яти діб. 

— Ми зробили надійний Bandera Power. Він не підведе у потрібний момент, — каже Михайло. — Майже всі пристрої відправляємо саме у гарячі точки. Це, наприклад, Слов'янськ, Ізюм, Маріуполь. Зараз попит великий. Запити надходять десятками щотижня, тому ми почали працювати у дві зміни. 

Спершу працівники виготовляли прилади на волонтерських засадах. Близько 40 блоків різних моделей віддали військовим безоплатно. Зараз віддають для ЗСУ за мінімальною вартістю.

Михайло Ганчук

— У нас є ще прецеденти, коли нам передають пристрої, в які потрапила куля чи осколки. Ми колективом компанії вирішили, що ми безоплатно ремонтуємо і повертаємо їх назад на фронт, — каже Михайло. 

Що власне містить в собі цей пристрій? Bandera Power версії 2.0 має: 

  • розетку на 220 вольтів.
  • 12-вольтовий роз'єм, так званий прикурювач.
  • Ліхтар світлодіодний. 
  • Проводи для зарядки різних роз'ємів. 
  • Кнопку ввімкнення/вимкнення, щоб не було саморозряду, коли ним не користуються.
  • Індикатор заряду батареї. 
  • Чотири роз'єми для швидкої зарядки, в яких за півтори-дві години заряджається телефон.
Bandera Power версії 2.0

Окрім того, в одному з пристроїв вінничан є функція пуску двигуна. Тобто, від нього можна запустити двигун навіть без акумулятора. 

— Це зараз актуально, бо наші військові отримують від волонтерів вживані автівки, і вони можуть давати збої при заведенні, як і будь-який не новий автомобіль, — каже чоловік. — Ми надихаємося, коли чуємо відгуки від військових. Надійний блок — це надійна допомога нашим захисникам. А це крок до перемоги!


Читайте також:

«Батьківщина понад усе». Інтерв'ю з передової з ресторатором та начмедом Валерієм Сиверчуком

300 сувенірних чобітків і туфельок. Як колекція у час війни стала заспокійливою «пігулкою»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (18)
  • Patricia Maya Maya

    Вам потрібен швидкий і надійний кредит під 2%? зв’яжіться з нами електронною поштою, якщо ваш кредит вимагає від 5000 до 500 000 $/€: [email protected]

  • Читач78

    Команда Промавтоматики не перевершена! Ви ще і ще раз це підтвердили. Дякуємо за Вашу роботу.
  • Андрій Петрович Корчинський

    Примхи росімовних підлітків психікою керують притиснутого зовнішнім боргом мільярдера Росії.
  • Жора

    На Розетке и на Али дешевле на 80%

keyboard_arrow_up