Загинув військовий зі Жмеринки на позивний «Скорпіон»

Загинув військовий зі Жмеринки на позивний «Скорпіон»
  • «На щиті» повернувся 42-річний жмеринчанин Анатолій Годзішевський — старший сержант 120-ї бригади 172 батальйону з позивним «Скорпіон».
  • Він захищав свободу і незалежність України ще з 2014 року, учасник АТО, ООС, а з першого дня повномасштабного вторгнення знову взяв зброю до рук.

23 травня під час ворожого артилерійського обстрілу в районі населеного пункту Стариця Вовчанської міської громади Чугуївської району Харківської області захисник отримав чисельні осколочні поранення, несумісні з життям. Сумну звістку повідомляє видання zhmerynka.city.

«В Анатолія були справді «золоті руки», він був чудовим будівельником, міг усе відремонтувати, полагодити, побудувати… Як же боляче сьогодні дивитися, як на гойдалці, яку він змайстрував для Арінки, донечка плаче і не вірить у загибель Толі», — розповідає дружина Олеся.

У Анатолія десятки подяк, грамот, відзнак за сумлінне виконання службових обов’язків та проявлені якості у ході виконання бойових дій для забезпечення оборони Держави. 

Відео дня

«Відповідальний, мужній, справедливий, той, хто був завжди на боці хлопців. Толик перший йшов у бій, а побратимів цінував…», — саме такими словами згадують військові 120-ї бригади Анатолія.

Без чоловіка залишилася дружина, без батька — діти, без вірного сина — матір і вся Україна.

Громада з воїном попрощалася 31 травня.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна, світла пам’ять Герою!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

Електроенергія по годинах: з'явився новий графік відключень на шість черг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Галина Турчинская

    Вічна пам'ять Герою.
  • Олександра Затолочна

    Вічна пам ять   Герою
  • Оксана Загубина

    Вічна та світла памʼять 🙏🙏🙏
  • Lyubov Hnatyuk

    ВІЧНА  ТА  СВІТЛА  ПАМ'ЯТЬ  ГЕРОЮ! НИЗЬКИЙ  УКЛІН  ТА  ЩИРА  ВДЯЧНІСТЬ  ЗА  ЗАХИСТ! СПІВЧУТТЯ  РІДНИМ  .

keyboard_arrow_up