Загинув військовий Віктор Стасюк. Вінничан просять створити «живий коридор»

Загинув військовий Віктор Стасюк. Вінничан просять створити «живий коридор»
  • Віктор Стасюк з Вінниці. В перші години з початку повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем захищати країну.
  • Вінничанина всі знали, як позитивного та доброго чоловіка. Він завжди йшов усім на поміч, любив тварин та допомагав їм.
  • Завтра, 12 березня, Герой повертається у рідне місто... Містян просять утворити живий коридор та гідно провести воїна в останню путь.

Сумну звістку повідомляють вінничани у соцмережах. Віктор загинув під Бахмутом.

Ірина Баранович написала: «Як боляче.. Вже другий день не можу змиритись і повірити, що тебе вже немає. Немає і не буде вже  позитивного «привіт», «як справи?» у парку, постів з тренуваннями, зі спасінням тварин… Світла і Вічна пам‘ять Герою».

Відео дня

Олена Верлан-Кульшенко написала: «Прощай, друже..Честь! Знала особисто... Вчора вели мову про твій шлях додому, тепер вже назавжди... Думала, що зможу сьогодні зібратись з думками, написати про тебе, не виходить, болить... Співчуття рідним!!! Тримайтесь, дорогі мої»!

Згодом Олена написала пост про Героя. Цитуємо його:

«Мрія Віті була «прожити 120 років, бадьорим і здоровим». І його позитив і легке ставлення до життя дозволили б це зробити, якби не клята війна..В перші ж години з початку повномасштабного вторгнення він пішов добровольцем до лав ТРО.

Він не мав жодних вагань, казав «Я ж для цього жив усе життя, це МОЄ місце — захищати своїх людей, бо я ж сильний, хто ж, як не я?»

Він був людиною, на яку можна було покластись: сказав — зробив. Мабуть, не знайдеться нікого, кому Вітя б відмовив у проханні про допомогу. Його знали в притулках та ветклініках — бо ж «..тваринки найбільше потребують допомоги і захисту».. таким він був.

Останні два роки він глибоко вивчав йогу — щоб знати, як і іншим людям допомогти «прожити 120 років». Тренувався, вдосконалювався, бо ж «..як переможемо, то треба буде допомогти людям відновлюватись, а йога — то про спокій і рівновагу, я знатиму, і інших навчу..»

Його останніми словами, вже перед тим, як він відключив зв'язок з коханою (з виходом на свою останню бойову позицію під Бахмутом) були: «..я все зроблю правильно, переможемо і житимем до 120 років!»

Він все зробив правильно..

Тепер в родини є ще один янгол-охоронець. А «берегти своїх» - то найкраще, що вмів Вітя.

Будь ласка, живіть до 120 років, тренуйтесь, бережіть здоров'я та рівновагу — бо така остання воля Героя».

Живий коридор для Героя

Завтра, 12 березня місто Вінниця прощатиметься з Віктором Стасюком.

Прощання з Героєм відбудеться 12 березня з 10.00 до 11.00 в дворі будинку,де проживав воїн за адресою: вулиця Андрія Первозванного, 18 (вул.Стахурського)

Поховають Віктора на Алеї Героїв (кладовище, с.Сабарів)

— Прошу віддати шану і створити «живий коридор» 12 березня о 9.30: перехрестя вул. Пирогова — вул. Андрія Первозванного (біля магазину АТБ) — вулиця Андрія Первозванного — Вінницька податкова інспекція — парк Дружби народів — поворот до будинку 18 по вулиці Андрія Первозванного — двір будинку 18 вулиця Андрія Первозванного, — написала Олена.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (80)
  • Читач41

    Вічна Пам'ять Герою!
  • Сябрук Валентина

    Вічна пам'ять Герою!
  • Svitlana Ynushkevych

    Вічна пам'ять
    Герою!низький уклін.
  • Лариса Ковальчук

    Вічна Пам'ять Герою!

keyboard_arrow_up