З російського полону визволили ще 75 українців. Серед них троє вінничан

З російського полону визволили ще 75 українців. Серед них троє вінничан
  • Сьогодні, 31 травня, з російського полону вдалося повернути 75 людей. Це — військові ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники та цивільні.
  • Попередньо знаємо про трьох звільнених оборонців із Вінниччини. Їх імена Андрій, Микола та Олександр. 

Це 52-й обмін полоненими за час повномасштабної війни, повідомили в Головному управлінні розвідки міністерства оборони України. 

«Увесь цей час ми ні на день не припиняли працювати, щоб повернути додому кожного й кожну з російського полону. І сьогодні маємо важливий результат: ще 75 наших людей повернулися до України. Воїни ЗСУ та Нацгвардії, прикордонники, четверо цивільних – усі вони вже на рідній землі", — написав президент у фейсбуці і опублікував фото, — повідомив президент Володимир Зеленський. — Про всіх пам’ятаємо. Докладаємо максимум зусиль, щоб знайти кожного й кожну».

Відео дня

В Координаційному штабі зазначили, що це перший обмін після тривалої перерви з лютого 2024 року.

До своїх рідних повертаються 75 захисників та захисниць, а також цивільні українки. Серед визволених оборонців — 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Цього разу визволено з полону 37 представників Збройних сил України, зокрема 13 бійців Військово-морських Сил та двоє представників Повітряних сил. Також визволено з полону 21 нацгвардійця. Додому повертаються семеро оборонців-прикордонників, шестеро тероборонців та четверо цивільних українок.

Повернути на рідну землю вдалося 19 захисників острова Зміїний, 14 військовослужбовців, які охороняли ЧАЕС, а також десять оборонців Маріуполя. Додому повертаються українці, захоплені в полон на Харківському, Київському, Херсонському, Донецькому, Луганському, Запорізькому та Сумському напрямках.

Станом на зараз визволити з полону окупантів вдалося вже 3210 захисників та захисниць України.

Добрі новини для Вінниччини

Серед звільнених сьогодні є наші земляки. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов.

— Попередньо знаємо про трьох звільнених оборонців із нашої області. Це Андрій, Микола та Олександр. Вони вже виходять на зв'язок із рідними, — сказав Моргунов. — Хочу подякувати усім, хто займається поверненням українців додому. Зокрема депутатці міської ради та очільниці Координаційного штабу Центрального регіону Юлії Приймак. Це важка, але надзвичайно важлива робота.

Цю інформацію підтвердив очільник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ирина Славатинская

    Обменяли 1 к 1

keyboard_arrow_up