Йому було 25. Під Бахмутом загинув військовий з Жмеринщини

Йому було 25. Під Бахмутом загинув військовий з Жмеринщини
  • На війні загинув жмеринчанин Іван Рудь. Воїн з перших днів війни був у теробороні, а згодом — у складі 57-ї окремої мотопіхотної бригади боронив рідну країну.

Іван загинув 24 травня в Богданівці, що неподалік від Бахмута. Серце мужнього воїна зупинилось у 25-ть. 

Сьогодні, 30 травня, Героя провели в останню путь. Сумну звістку повідомила Жмеринська міська рада.

— Іван був патріотом та справжнім сином свого народу, для якого Україна була у серці, а Свобода і Гідність — понад усе. Жмеринчанин народився уже у незалежній Україні, тому не міг допустити, щоб ворог диктував, як жити українцям та топтав рідну землю, забирав життя земляків та руйнував їхні домівки, — цитуємо повідомлення. — Щоб боронити рідну землю, вигнати окупантів з України та відстояти право кожного українця жити у вільній та суверенній державі Іван Рудь взяв до рук зброю та щодня плече в плече з побратимами наближав Перемогу. У нього попереду було ціле життя, але він віддав його за Україну, бо вона для нього була понад усе. 

Відео дня

У Івана залишилися дружина та маленький син.

 Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Любов Салямон

    Вічна слава Герою
  • Людмила Гуменюк-Цибульська

    Вічна пам'ять і царство небесне 🙏🙏🙏🇺🇦
  • Валентина Тыхун

    Вічна пам'ять і вічний спокій Герою, співчуття рідним і близьким
  • Анна Гудзенко

    О БОЖЕ ЯКИЙ КРАСЕНЬ ВІН ЗАХИЩАВ УКРАЇНУ ТА УКРАЇНСЬКУ ЗЕМЛЮ А В НЬОГО БУЛО БАГАТО МРІЇ А ЦЕЙ СТРАШНИЙ ВОРОГ ЗАБРАВ НАЙДОРОЩЕ ЖИТТЯ ЗАЛИШИВ РОДИНІ ГІРКІ СЛЬОЗИ  ПРИЙМІТЬ ЩИРІ СПВЧУТТЯ ВІЧНОЇ ПАМЯТІ ЦАРСТВА НЕБЕСНОГО А РОДИНІ НИЗЬКИЙ УКЛІН ЗА СИНА ВАМ ВСІМ ВИТРИМКИ ТА ЗДОРОВЯ СЛАВА УКРАЇНІ І ГЕРОЯМ СЛАВА А ВОРОГАМ СМЕРТІ

keyboard_arrow_up