Санта на піску чи шопінг у Парижі. Вінничани розповіли про свій екзотичний Новий рік

Санта на піску чи шопінг у Парижі. Вінничани розповіли про свій екзотичний Новий рік
  • Новорічні вихідні — ідеальна пора для нових вражень і радісних емоцій.
  • Куди поїхати, щоб провести дійсно незабутній час?
  • Розпитали вінничан про їхній досвід зустрічати Новий рік нестандартно.

Якщо мрієте зустріти Новий рік серед білосніжних краєвидів, окрім мальовничих українських Карпат, туристичні агенції запропонують стару добру Європу. 

Наприклад, незабутні новорічні свята можна провести в Чехії. Ця країна ніби створена для новорічного дива. На головній Староміській площі Праги встановлюють ялинку, прикрашену палаючими вогнями. Саме тут проходять основні святкування і заходи. Усюди — різдвяні ярмарки, сувеніри, подарунки, традиційні частування, глінтвейн, пиво і рулька.

Якщо полюбляєте активний відпочинок — вам у Словаччину. Місцеві гірськолижні курорти надають унікальну можливість відзначити Новий рік з усім комфортом, катаючись на лижах, сноубордах, відвідуючи клуби і танці, розслабляючись в термальних басейнах та оздоровчих спа-центрах.

Відео дня

Гори або шопінг в Парижі

Австрія — ще один райський куточок новорічної казки у Європі. Вінничанин Сергій, завзятий турист, географія подорожей якого досить широка, розповідає, як зустрічав там минулий Новий рік.

— Новий рік ми зустріли в дорозі, серед засніжених Альп. Оскільки лижне знаряддя орендували у Вінниці, то на світанку уже спускалися з білосніжних схилів. Далі були затишні посиденьки з друзями в атмосферній місцевій колибі, релакс у термальних басейнах, — ділиться враженнями вінницький турист. — Австрія славиться одними з кращих гірськолижних курортів в Європі, тому усім рекомендую.

Сергій в Австрії

— Досить популярними містами для зустрічі Нового року серед романтиків є також Париж і Будапешт. Тим більше туди можна дістатися не лише літаком, а й автобусом, —  розповідає директор туристичної агенції Юлія Сікорська. — До речі, у період новорічних і різдвяних свят серед вінницьких модників користуються популярністю автобусні шопінг-тури.

Засмага серед зими

Якщо хочеться тепла, комфорту і максимального релаксу — традиційно врятують пляжні курорти і теплі країни. Кому не хочеться змінити мороз і сніг на тепле море, сонце, басейни, аквапарки, а заодно забути про важкі зимові речі та куртки? Що може бути краще, ніж зустріти Новий рік в купальнику під пальмою з улюбленим коктейлем і повним набором курортних розваг, навіть не згадуючи про роботу, холоди і вологість?

Всі готелі пропонують насичену святкову програму з аніматорами та всілякими заходами, так що нудьгувати точно не доведеться. А крім подарунків можна привести додому ще й золотаву засмагу посеред зими.

Новий рік у Єгипті — чим не свято? Але це досить традиційний вибір вінничан.

— Гурмани місцем для відпочинку у новорічні свята обирають Домінікану, Кубу, Шрі-Ланку, Балі, Гоа, Мальдиви, Сейшели, — розповідає директор вінницької туристичної агенції Алевтина Бондар.

Будда замість Санти

Туристка із Вінниці Ірина Бєдна, з чоловіком об’їздила пів земної кулі. Разом з родиною минулі зимові канікули відвідала Тайланд.

 

Нестандартний Новий рік Ірини в Таї

— Тайланд — місце для яскравого екзотичного відпочинку. Коли у рідній Вінниці у грудні лежали сніги, у Таї було +31, ми каталися на слонах, насолоджувалися фруктами, морепродуктами, екзотичною вуличною їжею, смаженим морозивом, — ділиться враженнями пані Ірина. — Там з чоловіком відзначили католицьке Різдво, замість церкви відвідали храм Буди. Ввечері з тайцем — Сантою без ялинки, але з бокалами фруктових фрешів гуляли на стилізованій американській вечірці. 

Вінничанка Ірина в Тайланді

— Аби Новий рік зустріти в родинному колі у рідній Вінниці, продовжуєе Ірина. — 31 грудня повернулися додому, за хопивши з собою екзотичних фруктів і настоянку з жовчних міхурів кобри. Кажуть, досить цілющий засіб від багатьох недуг.

Фото Ірини: новорічний декор екзотичної різдвяної вечірки

Змінити кліматичний пояс

Також вінницькі туристичні агенції рекомендують новий, але дуже популярний і недорогий напрямок для літнього відпочинку взимку — острів Хайнань, що у Китаї. Купуєте чартер з Києва, і за 10 годин ви насолоджуєтеся екзотикою Піднебесної.

Цей острів для зустрічі Нового року обирає іменитий вінницький турист Валентин Карпов. Після експедиції по засніженій Алясці на новорічні свята вирішив змінити кліматичний пояс. Валентин з дружиною полетить у тропіки Хайнаня, насолоджуватися морським відпочинком і східною екзотикою.

Там, де буяє літо

Вінничанин Сергій, натомість пропонує Іспанію і Південну Америку. Сам там був, тому й іншим рекомендує. В Іспанії зараз тепло, а краєвиди острова Тенеріфе, що знаходиться в Атлантичному океані, вражають красою. 

Сергій на острові Тенерифе

Позасмагати на чорних вулканічних пісках, насолодитися величчю гори Тейде — що може бути кращим серед зими. Тим більше, що віднедавна запустили чартерні авіарейси зі столиці.

В Сан-Франциско нині буяє літо. Вінницький бізнесмен розповів, що в Америці святкують здебільшого Різдво, новорічним святам мало привертають уваги.

— Тому довелося знайти українських емігрантів і з ними, на узбережжі Тихого океану, під пальмами, відзначити Новий рік за нашими традиціями: з колядками, салатами «Олів’є», «Шубою» і українською міцною, — розповідає Сергій.  Відтак, важливі не лише місця, де Ви зустрічаєте прихід Нового року, а й ті люди, які оточують Вас. 

Автор Лариса ОЛІЙНИК
 

Читайте також:

Хочете зустріти 2020-й не вдома? Гарячі пропозиції на новорічні тури по країні

Чи знали ви, що..? Невідомі факти про відомих вінничан
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим 09:51 Вночі збили дев'ять «шахедів», а на фронті за добу відбулося 104 бойових зіткнення Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 08:49 Сьогодні з іменинами вітаємо Ірину та Галину. Історія, заборони та прикмети 16 квітня 08:10 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 08:00 Вакансії в Україночка, Грош, Green cool та 89 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:01 Що варто знати про кліщів? У МОЗ розповіли, як вберегтися 20:14 Писанкарство на Поділлі: які орнаменти переважали у наших предків 19:43 Чи є денні стаціонари у вінницьких лікарнях, і чи платні в них послуги? Ми дізналися 19:05 Як обрати «свого» фахівця з психічного здоров'я: поради від ветеранського простору 18:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 18:12 У Вінниці врятували пацієнтку від раптової серцевої смерті play_circle_filled 18:01 Оперативне командування «Захід» очолив генерал Шведюк. Він уроджениць Шаргородщини photo_camera 17:33 Небезпечні вчителі: у Вінниці інструктори навчали водінню без документів та п'яними 16:31 «Інструктор не попередив, що в РПГ знято запобіжник». Непроста історія незрячого воїна-добровольця 16:20 Альпійські шале як вдала інвестиція: 22% річних в євро (Новини компаній) 16:04 Молодь Вінниці запрошують на майстерклас з соломоплетіння 15:08 Анатолій Бондар таки з'явився в суді. Дізнались, який запобіжний захід йому обрали
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up