Чи знали ви, що..? Невідомі факти про відомих вінничан

Чи знали ви, що..? Невідомі факти про відомих вінничан
  • Їх впізнаємо в обличчя та трохи знаємо біографії.
  • Але є такі деталі, про які мало хто чув.
  • «20 хвилин» зібрав невідоме про іменитих вінничан.

Вінниця славиться багатьма іменитими особистостями. Проте, деякі біографічні факти їх життя маловідомі. Відкриємо завісу вінницького минулого зірок та їхніх родин. Отож, «ловіть» невідомі факти про відомих вінничан.

Чи знали ви, що:

Співачка Ольга Полякова народилася у Вінниці, закінчила школу №13, що в районі рибзбуту. Тоді її мама Світлана Полякова була шкільним лікарем. Майбутня «Королева ночі» отримала червоний диплом училища культури і мистецтв ім. М.Леонтовича.

Відео дня

Вінничанин Дмитро Шуров, відомий український музикант, соліст проекту Pianoбой, піаніст гурту Океан Ельзи, є сином не менш знаного нашого земляка Ігора Шурова, поета, художника, редактора телепрограм.

Актриса Вінницького академічного музично-драматичного театру імені М. Садовського, народна артистка України Лідія Бєлозьорова, знімалася у відомих класичних кінострічках «Веселі Жабокричі», «Пропала грамота» та в сучасному серіалі «Повернення Мухтара».

Гуморист Олександр Теренчук родом з Літина. Закінчив Вінницький державний педагогічний університет імені М. Коцюбинського. За освітою вчитель фізкультури.

Продюсер телепроекту «Голос країни» Володимир Завадюк — теж корінний вінничанин. Продовжуючи справу династії лікарів, навчався у Вінницькому медуніверситеті імені М. Пирогова. Телекар’єру розпочинав у регіональній телерадіокомпанії «Вінниччина».

Концертна агенція вінничанина Олексія Некрасова «Nekrasof» у 2017 році виграла тендер і стала партнером «Євробачення-2017».

Дружина іменитого вінничанина, народного художника України Володимира Козюка — Людмила Коваль — доктор філологічних наук, доцент, професор кафедри української мови Донецького національного університету імені В. Стуса.

Відома легкоатлетка, олімпійська чемпіонка Наталя Добринська теж родом із Вінниці. ЇЇ мама — вінницька журналістка Любов Добринська, чоловік-відомий телехолостяк Костянтин Євтушенко.

Підготувала Лариса ОЛІЙНИК


Читайте також:

Оля Полякова випустила новий кліп. Він не менш епатажний, ніж попередні роботи співачки
 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Олександр Шевченко

    Забули Космаса Станиславского...
  • Сергій Поліщук

    А хто всі ці люди?

    Vova Polishuk reply Сергій Поліщук

    Сергій Поліщук Відомі Вінничани. Написано ж.

    Ols Kat reply Сергій Поліщук

    Якщо для Вас олiмпiйська чемпiонка людина невiдома, Ви просто напевно спортом не цiкавитеся.

    Ярослав reply Ols Kat

    Буде супер крутяком у своїй професійній області не робить автоматично людину "має знати кожна жаба". Я от ознаю прекрасного майтсра що авто ремонтує, і повара який готує дуже смачні страви. Вони майстри свого діла, я користуюсь їх послугами, а не чиїмись іншими. Чогось я не бачу їх у цьому списку. А вони між-іншим більше заслужили визнання ніж якийсь там "телехолостяк", чи "доцент".
  • Валерій

    Фільм називається "Веселі Жабокричі".
  • Валерій

    Фільм називається "Веселі Жабокричі".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 До Небесного легіону приєднався Віталій Лукіянчук з Сальника 16:23 Внаслідок нічної атаки на Вінниччині є пошкодження енергетичної інфраструктури 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 30 та 31 березня 15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up