Якби став мером Вінниці бодай на день, то щоб робив? Вінничани розгубилися від такого питання

Якби став мером Вінниці бодай на день, то щоб робив? Вінничани розгубилися від такого питання
  • Зазвичай подібні питання ставлять вчителі учням у школах, коли задають тему твору. Дорослі ж сприймають таке за нісенітницю. Між тим, самі вони серед близьких вміють давати поради навіть президентам великих держав.
  • Журналіст «20 хвилин» не наважився торкатися геополітичних тем. Однак вирішив поцікавитися у перехожих, щоб вони зробили, якби хоча б на одну добу стали очільниками міста.

Транспорт, житлово-комунальне господарство, економіка, бюджет, інфраструктура — це далеко не повний перелік сфер відповідальності кожного міського голови. З дня у день на шпальтах газет, з екранів телебачення, у спільнотах соціальних мереж та електронних ЗМІ ми читаємо, бачимо і чуємо про велику кількість проблем і недоліків.

Радимо як їх виправити, сперечаємося із оточуючими, інколи навіть переносимо наш гнів на своїх близьких...

Звісно, що у заможних та благополучних державах такі емоційні прояви зустрінеш нечасто. Це лише свідчить про те, що не все так добре у нашому домі, а тим більше, під час війни. Відтак, ми вирішили дізнатися від самих жителів Вінниці про їхні побажаннями та ідеї. Чого б саме вони хотіли досягти, якби бодай на добу стали мером Вінниці?

Відео дня

Більшість респондентів елементарно розгубилися і відверто відмовилися про це навіть розмірковувати. Однак знайшлися і такі, хто поділився своїми думками.

Валерій (65), пенсіонер:

— Я ніколи не думав про це, а зараз вже на пенсії. Мене у місті все влаштовує. Головне, щоб війни не було. Така моя думка. Ну, а стосовно того, що можна зробити за один день? Нічого не можна зробити за один день. Цього мало. Все.

Костянтин (54), працівник комунального підприємства:

— Мені складно відповісти. Я не знаю. Наче все робиться у місті, як слід. Я працюю у теплових мережах. Траси у нас міняються. Все добре в нас. З благоустроєм у місті теж все добре. Я не знаю, чи щось б зробив.

Людмила (71), пенсіонерка:

— Все як слід робить наш міський голова. Щоб я могла йому запропонувати? В нас прекрасний міський голова. Усе робить для міста. Транспорт чудесний в нас. Транспорту в нас достатньо. 

Олександр (24), переселенець з Харкова:

— Мені місто подобається. Я не знаю, щоб я змінив. Все наче чисто і добре. Хіба що я б майданчики зробив спортивні, тому що займаюсь на турніку. А тут (на Вишеньці - авт.) я бачив один на весь район. Та й він перекошений. 

Олена (21), студентка:

— Я вважаю, що було б непогано змінити це: коли випускаєшся з університету, то на роботу не приймають. Хочуть, щоб був досвід роботи. А де ж його взяти у студентів? Треба, щоб приймали і навчали на робочому місці. Не всі хочуть приймати.

Олена (73), пенсіонерка:

— Зібрала б усіх людей і вислухала кожного. Що хочуть люди? І людям допомагати. Щоб люди не жалілися і знали, що в нас є ця влада. Міська і уся. Щоб люди розуміли, що вона у нас є і вона за нас думає. 

Ми зробили відео версію опитування, дивіться з задоволенням: 


Читайте також:

Коли спорт сильніший війни. Вінницькі ДЮСШ запрошують на безкоштовні тренування

Автографи на клубній футболці від «Манчестер-Сіті» та платівка «Статус Кво» 70-х років. Які лоти готують організатори аукціону для підтримки ЗСУ?

Озброєний і у шоломі: вінницька майстриня Наталя Дремлюга створила бойового гусака

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Артем Зябченко

    Треба проводити незалежий фінансовий аудит хоча б за останній рік.Потім відзвітувати перед Віничанами,що де і за скільки були куплено.Думаю цифри будуть дуже цікаві.
  • Ирина Ч

    А ще болюче питання - порушення прав громадян тим же водоканалом - з ними треба розбиратися владі, бо платити за воду по лічильнику+ за обслуговування, а тепер ще й за сусіда (ЗЛОЧИН!!!) чи воду яка текла декілька днів, по вулиці, а водоканал нічого не робив (це ж і є обслуговування!)

    Треба і їхню звітність та ЗП перевіряти ще й регулярно!!!
  • Ирина Ч

    За день можна зробити небагато, але можна:

    1. При вході до усіх шкіл повісити інформацію на плакаті, що навчання безоплатне і в разі добровільно-примусових зборів звертатись з скаргою по таких телефонах. В Литві та Латвії (і навіть в росії) школи дійсно безоплатні. В нас же міськрада робить ремонти, а в школах сидять корупціонери й досі.

    2. На входох в лікарні плакат з інформацією про те, що є безкоштовне (огляд, дослідження лабораторне і т.д) для пацієнта, які операції безкоштовні є по Програмі медичних гарантій (про це не всі громадяни знають і недобросовісні лікарі цим користуються)

    3. ОСББ чи ЖЕК - за обслуговування будинків та прибудинкових територій беруть скрізь однаково, але в деяких дворах та під'їздах краса і казка (квіти в під'їзді, взимку ялинки), а в деяких розруха, сходи биті, вхід до під'їзду затоплений щоразу, коли дощ...

    4. Оприлюднювати фінансову звітність міськради, а також заробітні плати усіх керівних посад  усіх установ (лікарень, шкіл та ін), оскільки роблять собі доплати та надбавки до немалої зп ще 300% - це мають контролювати!
  • DxCat

    звільнив би перловку за його острівці безпеки, підйоми і круги

    Тыдыш reply DxCat

    звільнити це дуже ліберально. посадити за кермо тролейбуса і заставити їздити, щоб відчув весь цимус.

    DxCat reply Тыдыш

    щоб керувати тим же тролейбусом потрібні хоча б якісь задатки відповідальності та розуму. Ні першого ні останнього у цієї істоти немає. А з призначенням перловки на посаду "радника" можемо спостерігати результат його "порад".



    П.С. перловка, знаю шо ти це читаєш, як побачу - дам тобі ше раз охлапа, як у старі добрі часи

keyboard_arrow_up