«Вся молодість на війну пішла». Історія воїна, який отримав «Золотий хрест» за збиття крилатої ракети

«Вся молодість на війну пішла». Історія воїна, який отримав «Золотий хрест» за збиття крилатої ракети
Володимира Бурдейного було нагороджено «Золотим хрестом». Чоловік воює ще з 2014 року
  • 29-річного Володимира Бурдейного було нагороджено «Золотим хрестом».
  • За що нагородили воїна та хто він? Дізнались у батька військового.

Володимир за освітою юрист, однак ще під час навчання в університеті, у 2014 році, вступив до Національної гвардії України з якою підписав контракт. Тоді ж перевівся на заочну форму навчання, а трішки пізніше розпочалася анексія Криму та війна на Донбасі.

Знає різницю між війною 2014 та 2022 років

— Їх підняли по тривозі та перевели до Луганська, потім на Донецьк, одним словом з 2014 по 2018 рік, з ротаціями побував на усій тій території, — розповідає батько Володимир. — Так він вже в 19 років мав звання учасника бойових дій.

Відео дня

Як відмічає батько вся молодість єдиного сина пішла на захист Батьківщини.

Пізніше Володимир Бурдейний перейшов з Національної гвардії в Збройні сили й до початку повномасштабного вторгнення продовжував перебувати на службі.

Принагідно поцікавилися у батька захисника України, що говорить син про різницю війни у 2014 році, тобі ж АТО, та початком повномасштабного вторгнення.

— Каже, що все зовсім по іншому. Тоді стояли на блок-пост, а зараз вже справжня війна. Багато друзів, знайомих гине, — зазначає Володимир.

Отримав поранення в перший день повномасштабної війни

В перший день повномасштабного вторгнення хлопець вранці був на службі у Калинівці. І якраз потрапив під ракетний обстріл.

— Три ракети тоді прилетіло, його поранило. Отримав переломи хребців у тазобедриному суглобі. Місяць лежав у госпіталі, далі була реабілітація у Хмільникові і трохи дома. Але пізніше знову повернувся до служби, — розповідає чоловік.

Нині Володимир Бурдейний захищає наше з вами небо. І однієї осінньої ночі йому вдалося збити зенітною установкою крилату ракету. 

Тоді, традиційно військових підняли по тривозі, оскільки вони чергують по черзі, мобільна група одразу виїхала в поля та зайняла позиції. І от особливістю цієї ночі було те, що через погану погуду і безсумнівно темну ніч, зовсім нічого не було видно, тож довелося стріляти по звукові.

— Це було, як нам пояснили, майже неможливо зробити зеніткою шістдесятих років, але якось в нього на вдачу це вийшло, — каже батько військового. — От за те, що він калібр цей збив, йому і дали «Золотий хрест».

Рідні зізнаються, що почувши цю новину не могли не пишатися сином. Крім того, до нагороди дали ще десять діб відпусти, тож чоловік приїхав додому. Тут, як розповів Володимир, сина вітали усі. 


Читайте також:

Вінничанка Аліна Бурик вразила суддів на «Майстер шеф». Розпитали її про участь в конкурсі

У Погребищі за дивних обставин загинула 82-річна жінка. Що трапилось, поліція не дізналась

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вікторія

    Бурдейний герой! Нагорода достойна! А що біля героя ка КВНщик  робе?))))

keyboard_arrow_up