Вороновицька громада на війні втратила двох Героїв — 27-річного Віталія та 51-річного Ігоря

Вороновицька громада на війні втратила двох Героїв — 27-річного Віталія та 51-річного Ігоря
  • Сумні звістки сколихнули Вороновицьку територіальну громаду. На фронті загинуло двоє військових: Ігор Жураківський та Віталій Вжещ.

— І знову плаче небо… І знову Вороновицька громада в жалобі… Важка втрата… Біль та порожнеча. Виконуючи обов’язок військової служби, пішов у вічність наш земляк, житель села Степанівка 51-річний Герой Ігор Жураківський, — цитуємо повідомлення. — Ігор вміло виконував обов’язки командира, якого дуже любили і поважали побратими. Герой завжди говорив, що на війні зрозумів, що таке справжня чоловіча дружба.

Громада розповіла про воїна:

Навчався Ігор у Степанівській ЗОШ I-III ступенів, де закінчив 8 класів. Після закінчення школи розпочав трудову діяльність, де працював вантажником на Степанівському цукровому заводі. З 1989-1991 рр. служив в армії в ракетних військах м.Туркестан. Надалі працював на будівництві — різноробочим.

Відео дня

Також стало відомо, що 5 вересня 2022 року під час виконання бойових завдань загинув Віталій Вжещ, 1994 року народження з села Воловодівка. 

— Україна вкотре осиротіла, йдуть з життя кращі з кращих, патріоти, мужні та відважні захисники, таким був Віталій. Він був чуйною людиною та справжнім, вірним другом для своїх побратимів, відважним воїном та захисником рідної Батьківщини, — зазначають у повідомленні. — Працелюбний, відповідальний, щирий та відвертий, завжди готовий прийти на допомогу — таким його знали й назавжди запам’ятали близькі, рідні та друзі. Уся Вороновицька територіальна громада низько схиляє голову в глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Героя та висловлює щирі співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого.

Віталій навчався у Воловодівській ЗОШ I-III ступенів, де закінчив дев'ять класів. Згодом вступив до Брацлавського агроекономічного коледжу Вінницького національного аграрного університету.

З 2013-2016 роки Віталій служив у військах протиповітряної оборони, а згодом десантником 95-тої окремої десантно-штурмової аеромобільної бригади.

Журналістка «20 хвилин» спілкувалася з матір'ю загиблого Героя і вона розповіла, що Віталій загинув ще минулого року у вересні, у грудні його знайшли, а ось тепер у березні хоронять. Жінка просить «живий коридор» для сина.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героїв! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (130)
  • Люба Кохановская

    Царство небесне!!! Вічна світла пам'ять Герою!!! Низький уклін та щирі співчуття рідним.
  • Tetyana Humenna

    Вічна пам'ять Героям України!
  • Сергей Степ

    Служив в 137 окремий Батальйон Морської піхоти
  • Оксана Токар

    Вічна пам'ять Героям України.

keyboard_arrow_up