Віталій Верес здобув три золоті медалі та встановив новий рекорд України на інклюзивних змаганнях

Віталій Верес здобув три золоті медалі та встановив новий рекорд України на інклюзивних змаганнях
  • Захід «Звитяга Нескорених» об'єднав ветеранів та військових з усієї України в справжній битві сили духу та стійкості.
  • Віталій Верес, один із учасників неймовірних інклюзивних змагань, поділився своїми враженнями та досягненнями.

«Звитяга Нескорених» — не про виконані нормативи, медалі та нагородження, а про підтримку, пошук однодумців, командний дух. Організатори наголошують: спорт допомагає ветеранам швидше повернутися до цивільного життя з новими навичками та досвідом, мотивує на нові звершення. 

Компанія МХП спільно з громадською організацією «Федерація стронгмену України» 16 червня  провели спортивний захід «Звитяга Нескорених» у Тернополі.

— Це був не просто спортивний захід, а справжня битва сили духу та стійкості, — розповідає Віталій Верес, який здобув три золоті медалі та встановив новий рекорд України у своїй категорії.

Відео дня

Верес висловив вдячність організаторам змагань за можливість взяти участь у такому значущому заході, який надихнув його та показав, що людські можливості — безмежні. Також він подякував своїй сім'ї, друзям, тренерам та підписникам за підтримку і віру в нього.

— «Звитяга Нескорених» — це не просто змагання, це символ незламності українського духу. І я пишаюся тим, що став частиною цього, — додав Верес.

Змагання «Звитяга Нескорених» ще раз довели, що українці мають надзвичайний потенціал і незламний дух, який допомагає досягати нових висот.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення Віталій Верес добровольцем пішов у військкомат. Воював у штурмовому підрозділі Нацгвардії. Позивний у нього був такий, як і прізвище — «Верес». У лютому 2023-го під час боїв за Бахмут отримав поранення. 

Два тижні перебував в реанімації у критичному стані. Спершу видалили праве око, ліве залишилося, але він нічого на нього не бачив. Мав надію на ізраїльських лікарів, їздив на консультацію, але… Крім Дніпра, лікувався у Вінниці, Одесі.  

Реабілітацію проходив у нашому центрі  «Поділля» у Вінниці. Гарно відгукується про його працівників. Каже, вони молодці, багато уваги приділяють незрячим. Навчають орієнтуватися у просторі, користуватися білою тростиною. 

Віталій уже знає у Вінниці знакові місця. «Послухайте, як звучить Вінниця», — це вже його слова біля вежі на Європейській площі у той час, коли з годинника чути фрагмент «Щедрика».

Звідки черпає сили Верес? Для чого йому годинник на руці, з яким ніколи не розлучається? Детальніше про воїна, який втратив зір на війні, але каже, що щасливий, читайте в матеріалі:

 

Читайте також:

«Звитяга Нескорених»: компанія МХП підтримує спортивні змагання для ветеранів України (Новини компаній)

Вінничанин Дмитро Чорний посів третє місце на національних «Іграх Нескорених»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up