Виносить поранених під обстрілами: історія бойового медика «Бамблбі»

Виносить поранених під обстрілами: історія бойового медика «Бамблбі»
  • У 128 окремій гірсько-штурмовій Закарпатській бригаді служить наш земляк. Він бойовий медик та рятує поранених воїнів у гарячих точках. Військовий розповів свою історію.

Бойовий медик Владислав має позивний «Бамблбі». Він з Вінниччини.

Після вторгнення росіян він сам пішов у військкомат і попросився на фронт. Під час навчання пройшов медичні курси, так і став бойовим медиком.

До цього Владислав, який за освітою програміст, працював на «Укрзалізниці».

Відео дня

Військовий уже провів близько ста евакуацій поранених. 

«Найважче було в Бахмуті — тоді за один день довелося евакуювати 11 поранених, ще один хлопець у результаті обстрілу загинув, — пригадує Владислав. — На Донеччині ми працювали разом із 93-ю бригадою. То я надавав допомогу всім, не питаючи, хто звідки. Евакуювати поранених можна було тільки увечері, тому хлопці, котрих поранило зранку чи в обід, весь час залишалися зі мною. Увечері тих, хто не міг іти, клали на ноші й несли до переправи. Звідти їх забирала машина й везла в медичний пункт чи лікарню».

«Бамблбі» каже, що поранені зустрічають його та заспокоюються. Вони розуміють, що їм нині нададуть усю необхідну допомогу.

«У мене був хлопець із трьома осколковими пораненнями в шию. Це дуже важкі рани, але зараз із ним усе гаразд. Ще один боєць опинився надто близько від місця, куди влучив реактивний снаряд із «Граду», і отримав близько сотні дрібних осколків – у обличчя, бік, ноги, руки. Він вижив, його врятував бронік», — продовжує Владислав.

Про бойового медика також розповів його побратим. Каже, що «Бамблбі» кликали до 93-ї бригади, але вони його не віддали. Додає — Владислав рятує поранених нерідко під обстрілами. На жаль, евакуювати усіх виходить увечері. Але весь цей час Владислав разом із пораненими, допомогає, підтримує.

«До нашого медика так звикли, що як тільки когось поранять, одразу чуємо крик: «Бамблбі! Покличте до мене Бамблбі!» — продовжує розмову товариш Владислава. — Незалежно від того, з нашої бригади поранений чи ні. Він і командира роти врятував після поранення — прибіг, швидко надав допомогу, а увечері евакуював. Коли треба, біжить у окопи, бліндажі. А потім повертається з пораненим, нерідко під обстрілами».

«Бамблбі» відзначає що найгірше під час бою — це обстріл танка прямою наводкою.

«Від нього одразу гинуть, мало хто виживає. Хоча в нашому підрозділі кілька бійців вижили. А найважчі рани від 120-го міномета, вони дуже серйозні. Але всі хлопці, котрим я надавав допомогу, — вижили», — каже військовий медик.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Валя Чепурко

    Бережи себе

keyboard_arrow_up