«Вінниця стала нам другим домом». Історія переселенців з Харківщини

«Вінниця стала нам другим домом». Історія переселенців з Харківщини
  • Від війни до Вінниці втекла родина з Харківщини — чоловік, дружина та двоє їх синів. Хлопці уже адаптувалися та пішли до спортивної школи.

Щасливо і мирно на Харківщині жила сім'я Золочевських. росія все змінила, коли почала повномасштабний наступ. Батьки одразу вирішили виїжджати, аби їх діти були в безпечному місці. Про це розповідає Вінницька міська рада.

Раніше 9-річний Ярослав та 7-річний Владислав займалися футболом. У Вінниці теж довго не розслаблялися та повернулися до спорту. Обоє ходять на безкоштовні заняття з баскетболу до Вінницької дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву, що на вулиці Пирогова.

Відео дня

«Хлопці тренуються вже близько двох місяців, — каже їхній тренер Олександр Главатчук. — Юні спортсмени цінують можливість підтримувати свою спортивну форму у Вінниці. У Харківській області вони займались футболом, тут спробували себе у новому виді спорту — баскетболі. Брати чудово себе почувають у новому колективі, знайшли тут нових друзів, комунікабельні».

Наразі родина живе у гуртожитку. Проживання безкоштовне. Сім'я отримала статус внутрішньо переміщених осіб. 

Мати хлопчиків Ольга розповідає, що діти в захваті від тренувань та спілкування з іншими спортсменами. Додає, що Вінниця стала їх другим домом.

«Ми дуже вдячні за таку можливість, — каже мати хлопчиків Ольга Золочевська. — Ніколи не забудемо, як у важкий час нам допомогли. Вінниця нас прихистила та стала другим домом».

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Людмила Пастушенко

    Дуже жалкую людей.що  покинули своi домiвки.що вимушено живуть у гуртожитках ..мабуть ще й роботу .яку мали там  тут знайти не можуть.А ще гiрше.що люди втрачають близьких найдорожчих людей.
  • Cheshik Polek

    З тваринами без проблем беруть в сільській місцевості, а також часто в приватному секторі. Просто багато хто вважають, що тваринам місце не в квартирі (де можуть все обгадити, подерти, погризти, в тому числі хороші матраси, ремонт, меблі, той же телевізор побити), а на вулиці (в будці) або в сараї.

    Не всі хочуть зі свого житла робити сарай.

    Елена Денисова reply Cheshik Polek

    Вы помиляєтесь! В сільській місцевості, приватному секторі теж проблемно за невеликі кошти знайти житло.

    А с приводу собаки в будці і перетворення майна на сарай, можу заперечити. Люди які беруть з собою в квартиру тварину, не щ вулиці її везуть, а з квартири! Тварина привчена до порядку.

    Не має ніяких гарантій, що люди які заселяються без тварин, не зіпсують вам меблі, матраци, не розіб'ють телевізор, не перетворять ваше житло на сарай!
  • Елена Денисова

    Одні мають безкоштовне житло, зручні умови, харчування, яке їм надали держава і волонтери! А інші не можуть навіть винайняти житло, тому що вивезли із собою, своїх домашніх улюбленців. Увесь світ закликає, не кидати тварин! Але сім'ї з чотирьох людей(один інвалід 1гр), та двух собак, просто не можливо знайти житло! Практично в кожній об'яві, допис великими літерами "БЕЗ ТВАРИН"!Ми вимушені орендувати житло, в якому відсутні найменші зручності! Немає води, холодильника, пральної машинки, навіть матраців на ліжку.

    Можна орендувати житло, але це буде коштувати мінімум 8-10тисяч, яких моя родина не має!

    Комусь все, а комусь нічого!

    Цікаво! Люди які здають житло, платять податки?

    Cheshik Polek reply Елена Денисова

    "Без трварин", бо не всі хочуть зі свого житла робити сарай.  :)
  • Наталя Кулик

    Ми раді за них. Тепер вручіть повістку голові сімейства. Поки харків'яни розважаються, то вінничани гинуть на полі бою на Харківщині.

keyboard_arrow_up