Від фінансистів, інженерів та медиків до дизайнерів: п'ять історій молодих людей, які не бояться змін

Від фінансистів, інженерів та медиків до дизайнерів: п'ять історій молодих людей, які не бояться змін
  • Часто одразу після школи ми не знаємо, куди хочемо вступити і яку професію обрати. Тож можемо помилитися.
  • Багато людей бояться потім змінювати свій вибір, але не п'ятеро молодих людей, про яких ми розповімо у матеріалі.

Волонтерки Альона Чернецька та Анна Тимцуник майже з перших місяців війни самостійно відшивають різну амуніцію для військових. А рік тому вони наважилися відкрити школу шиття «Кутюр'є». 

І нещодавно по завершенню курсу організували показ, де продемонстрували роботи своїх учнів.

Відео дня
v class="video-block">

Але самі учні, які цілий рік працювали над виготовленням власної колекції, виявились не менш цікавими, ніж їх вироби.

Так, серед п'яти випускників курсу були і медики, і фінансисти, і інженери, і міжнародники, та навіть учениця 8-го класу.

— Цей захід направлений на допомогу творчій молоді в реалізації їх талантів та креативного бачення моди для української молоді. Також це гарна можливість дизайнерам-початківцям реалізувати себе навіть під час війни. Стати прикладом для інших, показати наш незламний дух у всьому, — кажуть організатори показу.

Та перейдемо все ж до молодих дизайнерів.

Послухали серце

Відкривала показ Лєна Федчук. Дівчина за освітою є лікарем, але поклик до створення одягу у неї був ще з дитинства.

— Пам'ятаю, як у п'ятому класі ми зробили на ватмані долоньками малюнки і я у своїй написала, що хочу бути дизайнером, — розповідає дівчина. — Хоч вивчилася в медичному, але все ж вирішила здійснити дитячу мрію.

Колекція, як пояснила Лєна, не має одного конкретного стилю. Дівчина вирішила міксувати готику та вінтаж, роблячи акцент на романтизмі.

На запитання, чи хотіла б дизайнерка мати власне ательє, вона сказала, що ні.

— Мені цей концепт не дуже підходить, бо я хочу шити те, що подобається саме мені, а не іншим, — сказала дівчина.

Наступним представляв свою колекцію з чотирьох образів Андрій Бондаренко. Колекція хлопця була в стилі неопанк та опіум. За освітою Андрій агроінженер та механік.

— Вирішив шити, бо не подобається мені ці гайки крутити, — пояснив молодий дизайнер.

Третьою була наймолодша учениця курсу, Тетяна Долинка. Вона навчається у 8-му класі, але вже змогла створити свою власну колекцію.

— Під час створення колекції я надихалася аніме та дорамами, тож вона в мене в такому стилі, — розповідає талановита дівчинка. — Після школи я хочу вступити в університет, здобути вищу освіту і відкрити власну справу.

Наступним представляв свої витвори Назарій Щаблевський. Він студент, навчається на третьому курсі на фінансиста. На запитання, як наважився спробувати себе в кардинально іншій сфері, сказав, що захотів послухати своє серце.

— Колекція відображає більше мій стиль. Це типу стрітвір переплетений з неоготикою. Це таке моє відображення душі, — каже хлопець.

І закривала показ Валерія Дермороз. Дівчина закінчила бакалавратуру міжнародних відносин в Донецькому університеті і магістратуру маркетингу. Як розповіла Валерія, то з дитинства любила одяг, навіть називає це хворобливою любов'ю, а коли вчилася в університеті, то вирішила себе спробувати у якості персонального стиліста.

— А потім вирішила, що потрібно далі розвиватися і познайомитися із шиттям одягу, — говорить молода дизайнерка. — Це для мене стало певною свободою, бо ти можеш обирати все: і принт, і як ти хочеш, який колір, який фасон. Це дуже велика свобода для мене. 

Найважче, як розповіла дівчина, для неї було дочекатися результату своєї роботи, але каже, що ним задоволена.

Потрібно підтримувати молодь

Анна Тимцуник, одна з організаторок показу розповіла, що найважчими стали останні два тижні підготовки. Хвилювалися, щоб усе встигнути підготувати та дошити. Але результат подобається.

— Розуміємо, що такі покази потрібно організовувати, тому що молодь має розвиватися, йти вперед, створювати крутезний одяг, — наголошує Альона Чернецька. — І ми будемо підтримувати усіх, хто буде приходити до нас на курс дизайнера.


Читайте також:

Хтось у розшук, а когось без повістки не пускають: репортаж з одного з ТЦК Вінниці

Що мають та скільки заробляють члени ВЛК у Вінниці? Проаналізували їх декларації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pchesja

    ФУ ЯКА ПРИМІТИВЩИНА.

keyboard_arrow_up