«Варто знати кожній жінці, і не тільки»: ТОП-10 порад від інструкторки з самозахисту

«Варто знати кожній жінці, і не тільки»: ТОП-10 порад від інструкторки з самозахисту
Фото з фб-сторінки Олени Сердюк
  • Жертвою нападу злочинця може стати кожен в будь-який момент, тому ми зібрали для вас поради, як поводитись у небезпечних ситуаціях. 
  • Для цього поговорили з інструкторкою мистецтва самооборони про те, як не стати жертвою неприємної ситуації та як діяти, якщо вже потрапили у неї. 

 

Напад у ліфті, пограбування на вулиці міста чи спроба згвалтування у темному провулку — такі ситуації не одинокі випадки у нашому місті, як у всіх інших. Наприклад, місяць тому мало не вся країна жахнулась з нападу на жінку, який трапився у потязі. А рік тому в нашому місті, наприклад, чоловік нападав на жінок у ліфтах. Про такі та схожі випадки ми неодноразово писали, а сьогодні вирішили розповісти вам, як не стати жертвою такого злочину. Не все, звичайно, залежить від вас, однак якщо ви станете дотримуватися деяких елементарних правил, то ймовірність уберегти своє життя зростає.

Для цього ми поговорили з топ-інструкторкою з бойового мистецтва для самооборони крав-мага Оленою Сердюк. 

Відео дня

«Був випадок, який спонукнув навчитись самообороні»

Олена Сердюк змалку займається кікбоксингом і має хорошу фізичну форму, проте, коли вона стала жертвою нападу, то це не допомогло змінити ситуацію. 

— У мене трапилась неприємна ситуація, повторення якої я не хочу в своєму житті, — каже Олена. — Якось я поверталась додому, нічого не підозрюючи зайшла в під’їзд, а там на мене вже чекав злочинець. Він хотів забрати телефон, і при цьому досить серйозно порізав мені руку. Тоді я мала при собі перцевий балончик у кишені джинсів, але я навіть не встигла подумати про те, щоб його витягнути. Врятувало мене від гіршого продовження те, що у цей момент якийсь мешканець будинку вийшов з квартири. Цей випадок залишив осадок на все життя, і я зрозуміла, що самооборона — це надзвичайно цінні знання для жінок, і не тільки.   

Три роки тому Олена Сердюк розпочалась займатись крав-мага — це розроблена в Ізраїлі техніка рукопашного бою, у перекладі з івриту — «контактний бій». Основна його мета — швидка нейтралізація загрози в умовах реального життя.

— У нас є правила дорожнього руху, і мають бути правила самооборони, — каже Олена. — Але головне — це психологічне налаштування. Якщо людина готова себе захищати і рішуче налаштована, то навіть, не знаючи техніки, вона це зробить. Але все ж потрібно знати певні правила, які можуть полегшити життя. 

Разом з Оленою ми зібрали десяток основних правил у різних обставинах, який варто дотримуватись, аби небезпечних ситуацій у вашому житті було якомога менше. 

«Прості правила, які збережуть від неприємностей»

— Найперше, що ви маєте розуміти, що небезпека може підстерігати вас будь-де, — говорить Олена. — Тому варто завжди бути уважним, і дивитись, що відбувається навколо вас. Не можна, виходячи на вулицю бути зацикленим на своїх речах: телефоні, книжці чи пошуку адреси. Бо ви не побачите ймовірно небезпечну ситуацію. Поруч може знаходитись злочинець, який вас давно помітив і продовжує за вами йти вже не першу хвилину. Правил безпеки насправді є дуже багато, але ми зупинимось на основних. Я, наприклад, їх дотримуюсь щодня, і переконую, що це зовсім не важко. 

Далі — пряма мова Олени. 

Читайте також:

ДТП на Київському мосту: зіткнулися шість машин. Попереджують про затор

Не чекати епідсезону і вакцинуватись від грипу. У кінці вересня вінничанам обіцяють вакцини
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Жора

    Кухонный нож никто не запрещал с собой носить)
  • fank franko

    Ніж дзю-до та карате,краще дідуся ТТ. А на рахунок перцевого балончика,зараз у продажу є струйні та хмарні балончики,вплив вітру на які(ну звісно,якщо це не буревій),дуже незначне.Проблема в іншому.В замкнутому просторі застосування балончика шкідливе і для того,хто захищається!
  • Жора

    Знакомый фейс , угадайте с трех раз где я мог видеть )
  • Жора

    хахахаха и еще раз ха)

keyboard_arrow_up