У Тульчині в останню путь провели полеглого Героя Юрія Мазура

У Тульчині в останню путь провели полеглого Героя Юрія Мазура
  • Юрій був щирою та доброю людиною, працював будівельником. До рук взяв зброю, коли окупанти розпочали повномасштабне вторгнення.
  • Воїн загинув при виконанні бойового завдання в боротьбі за незалежність України, її територіальну цілісність та суверенітет, мужньо даючи відсіч ворогові і залишаючись вірним військовій присязі.
  • Вчора, 22 квітня, у рідному місті Юрія поховали. Місцеві жителі утворили коридор шани та гідно провели воїна в останню путь.

Юрій Мазур з Тульчина загинув 18 квітня 2023 року поблизу населеного пункту Невельське Покровському району Донецької області.

Юрій Мазур народився 13 жовтня 1981 року у місті Тульчині. До 1994 року навчався в Тульчинській школі. Згодом у Шарапанівській школі, де і закінчив дев'ять класів, здобувши загальну середню освіту. У 1999 році був призваний на строкову службу до Збройних сил України.

Відео дня

Юрій опанував професію будівельника, був майстром своєї справи мав «золоті руки». Продовж свого життя займався тим, до чого мав хист і здібності, приносив радість людям, будував, облаштовував їм будинки. З початком повномасштабного вторгнення росії на українську землю був мобілізований до лав ЗСУ. Про це інформує Тульчинська міська територіальна громада.

— 18 квітня 2023 року ми втратили ще одну добру та щиру людину, вірного сина України, але світла пам'ять про нього ніколи не згасне у наших серцях, — зазначають у повідомленні. — 22 квітня він востаннє побував в рідному домі, живим коридором тульчинці провели його в останню путь. Заупокійне богослужіння за воїном відслужив протоієрей Василій.

Поховали воїна на кладовищі в м.Тульчин, тут для нього пролунав останній гімн України. Почесна варта здійснила військовий салют пошани.

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять!

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (82)
  • Анна Перельотова

    Світла Вічна Ніколи Ніким Не Забута Пам'ять Тобі Герою України!!🇺🇦🇺🇦 Господи Всевишній Всемогутній Прости Гріхи Цьому Воїну і Прийми Його До Свого Царства Небесного, Який Віддав Найдорще, Це Своє Життя, За Свободу Українського Народу! Низький Уклін Тобі Герою і Велика Подяка Тобі за Вірність Своїй Державі.🇺🇦🇺🇦🌹🌹🌹🌹 Щирі Співчуття Батькам і Родинні, Друзям, Знайомим! Герої не Вмирають Вони Житимуть Вічно Серцях Кожного Українця, Пам'ятаємо, Незабудемо, Помстимося проклятому москалю!!!!!   Слава Героям України!!🇺🇦🇺🇦🇺🇦🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹  Амінь Амінь Амінь.🙏🙏🙏🙏🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🌹🌹🌹🌹🌹🌹
  • Світлана Богатчук

    Вічна пам'ять Герою Царство небесне.
  • Любовь Романюк

    Вічна пам'ять Герою!
  • Людмила Юрчак

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ. Царство небесне.

keyboard_arrow_up