У результаті артилерійського обстрілу загинули чотири нацгвардійці з Калинівки

У результаті артилерійського обстрілу загинули чотири нацгвардійці з Калинівки
  • Мужньо захищали країну від ворога чотири Герої з Калинівщини. Захищали до останнього подиху...
  • Свої життя за волю та незалежність віддали — Михайло Богачук, Вадим Варава, Іван Федоренко та  Дмитро Лещенко.

Сумну звістку повідомила Калинівська міська рада.

— Калинівська громада знову у скорботі, біль втрати розриває серця земляків. У результаті артилерійського обстрілу загинули чотири калинівських нацгвардійці. Смертю Героїв полягли вірні захисники України — старший лейтенант Михайло Богачук, лейтенант Вадим Варава, старший солдат Іван Федоренко та солдат Дмитро Лещенко, — йдеться у повідомленні. — Двоє із загиблих — Іван Федоренко та Дмитро Лещенко — жителі Калинівської громади.

Іван Федоренко народився 8 лютого 1992 року у Корделівці. Після закінчення школи навчався у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту.

Відео дня

У 2014 році проходив військову службу за призовом по мобілізації. Вдруге на захист України Герой пішов відразу ж після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У загиблого Героя залишилися мати та молодша сестра.

Дмитро Лещенко народився 7 серпня 1991 року у Калинівці. Після закінчення школи навчався у Козятинському міжрегіональному вищому професійному училищі залізничного транспорту в одній групі з Іваном Федоренком. Після одруження проживав у Мончинцях.

У загиблого залишилися батьки, п’ятирічний син та вагітна дружина.

Старший лейтенант Михайло Богачук народився 16 листопада 1994 року у селі Іванів Калинівського району. Після закінчення школи навчався у Національній академії Національної гвардії України, має дев’ятирічний стаж військової служби.

У Героя залишилися батьки та сестра.

Лейтенант Вадим Варава народився 24 листопада 1987 року у м.Дрезднені в Німеччині. Після закінчення школи навчався в Національній академії сухопутних військ імені П.Сагайдачного.

Чотирнадцять років вірно служив Україні.

— Російські окупанти відібрали життя у молодих Героїв. Це цвіт нації, мужні захисники Вітчизни, які до останнього подиху буди вірними військовій присязі та Україні. Про місце і час поховання буде повідомлено додатково, — зазначають у повідомленні. — Калинівська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким загиблих Героїв. Схиляємо голови у скорботі та вічно пам’ятатимемо про подвиг наших захисників. Ніколи не забудемо, ніколи не пробачимо сліз наших вбитих горем матерів, осиротілих дітей, овдовілих дружин. Спочивайте з миром, мужні Герої!

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героїв! Вічна пам'ять!

 

Читайте також:

Як діяти та куди звертатися. У Вінниці розробили «Дорожню карту біженця»

Пам’ятка для батьків. Як допомогти дитині під час війни, щоб вберегти її емоційний стан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Gedz Elena

    Світла Пам'ять Воїнам...
  • Анатолий Гордий

    вечная  память

keyboard_arrow_up