У Липовецькому ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь Олексія Мазура

У Липовецькому ліцеї відкрили меморіальну дошку на честь Олексія Мазура
  • У Липовецькому ліцеї №2 на Вінниччині відкрили меморіальну дошку, присвячену полеглому захиснику Олексію Мазуру.
  • Чоловік був фельдшером медичної роти бригади спеціального призначення «Азов». Загинув 8 червня 2023 року, рятуючи життя поранених на Запоріжжі.

Меморіальну дошку відкрили мама Олексія Людмила та його дружина Ілона. Освятив дошку військовий капелан отець Сергій Ліванчук. Мати Героя закликала молодь любити Батьківщину і не допускати помилок старших поколінь.

Відео дня

— Україна втратила великого патріота, життєвим кредо якого був вислів «Україна варта того, аби за неї померти». Олексій прожив коротке, але яскраве життя, і меморіальна дошка є лише частиною нашої пам'яті про нього, — зазначив під час виступу міський голова Липовця Віктор Бичков.

На церемонії вшанування пам'яті були присутні родина захисника, учнівський та педагогічний колективи ліцею №2 та №1, представники влади, військові, однокласники та друзі Олексія.

Що відомо про Олексія Мазура

Олексій Мазур народився в Липовці 11 березня 1995 року. Після закінчення місцевого ліцею вступив до Вінницького коледжу будівництва та архітектури, а потім продовжив навчання у Київському національному університеті будівництва та архітектури.

У 2015 році був зарахований до батальйону «Свята Марія», а у грудні 2016 року вступив на військову службу за контрактом. Згодом завершив курс за програмою НАТО, отримавши спеціальність «Медик військ спеціального призначення».

Олексій брав участь в антитерористичних операціях у містах Часів Яр та Слов'янськ на Донеччині. Рятував життя під час боїв на Соледарській дузі, за що був нагороджений відзнаками та нагрудним знаком «За доблесну службу».

Після завершення контракту з полком «Азов» він пройшов відбір у прикордонний спецпідрозділ «Дозор». Під час повномасштабної війни був інструктором з медицини у прикордонному загоні в Могилеві-Подільському.

Восени 2022 року за рапортом був переведений у медичну роту групи «Азов», де займався підготовкою новобранців та брав участь у бойових діях.

Олексій загинув 8 червня 2023 року, рятуючи життя поранених в Токмачці Запорізької області.

 

Читайте також:

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Олександра Богомаза

Командир бригади «Червона Калина» нагородив бійців, які виконують бойові завдання на фронті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анатолій Бондар

    Вічна Пам'ять
  • Неля

    Царство небесне

keyboard_arrow_up