На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Олександра Богомаза

На Вінниччині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Олександра Богомаза
  • В селі Іванів відкрили меморіальну дошку на стінах ліцею, де навчався боєць бригади «Червона Калина», молодший сержант Олександр Богомаз.
  • Відкриття відбулось 6 квітня — у першу річницю загибелі військового.

Вшанувати пам'ять захисника прийшли рідні, побратими, друзі, однокласники, вчителі та знайомі Олександра. Про це повідомили на Facebook-сторінці 14-ї штурмової бригади НГУ.

Відео дня

— Якби кожна людина докладала стільки ж зусиль до всього, що робив Олександр, ми б жили в іншому світі. Він був відповідальним, уважним, людиною зі справді відкритим серцем і сталевою волею. Я пишаюсь, що міг служити разом із ним. Дякую батькам, які виховали такого сина, — сказав офіцер бригади «Червона Калина» майор Віктор Цибульський.

Почесне право відкрити меморіальної дошки надали батькам та рідному брату Героя.

Перед цим представники духовенства відслужили заупокійну молитву за загиблим воїном та освятили пам'ятну дошку.

Олександр Богомаз став на захист України після початку повномасштабного вторгнення. Був кулеметником взводу оперативного призначення. Загинув 6 квітня 2023 року в боях проти окупантів у районі населеного пункту Спірне Донецької області.

За особисту мужність і самовідданість, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, сумлінне та бездоганне служіння українському народові Олександра Богомаза посмертно нагородили орденом «За мужність» III ступеня.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

Командир бригади «Червона Калина» нагородив бійців, які виконують бойові завдання на фронті

На Вінниччині відкрили меморіальні дошки в пам'ять про полеглих захисників

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Тетяна Малевська

    Вічна пам'ять Герою
  • Валентина Щербацька

    Вічна пам'ять Герою.
  • Любовь Хоменко

    Вічна пам'ять Герою!
  • Андрій Людва

    Вічний відпочинок нашому Герою з Богом.

keyboard_arrow_up