На Вінниччині відкрили меморіальні дошки в пам'ять про полеглих захисників

На Вінниччині відкрили меморіальні дошки в пам'ять про полеглих захисників
  • У селі Нападівка, що на Вінниччині, відкрили меморіальні дошки в пам'ять про Героїв-земляків Сергія Сторожука та Олександра Штиха, які загинули на війні з російськими окупантами.

У відкритті меморіальних дошок взяли участь представники влади, родини загиблих Героїв, друзі, односельці, вчителі та учні навчального закладу, працівники відділу культури і туризму Калинівської міської ради. Всі, хто знав загиблих Героїв, прийшли вшанувати їхню пам’ять. 

У мітингу також взяли участь сини загиблих Героїв—  Іван Сторожук та Олег Штих. Іван після смерті батька вступив до військового ліцею та планує пов’язати своє життя з армією.

Відео дня

Добрими та щирими словами згадували Героїв учасники мітингу. Обидва захисники мали до початку війни мирні професії будівельника та хлібороба. Не вагаючись, стали на захист України та полягли в бою з окупантами.

— На жаль, сьогодні ми стоїмо на цьому шкільному подвір’ї з сумного приводу: відкриваємо меморіальні дошки Сергію Сторожуку та Олександру Штиху. Ці мужні чоловіки пішли захищати нашу країну від російської нечисті. Вони віддали за Україну найдорожче, що є у людини — своє життя. Сьогодні кожен з нас має молитися за душі загиблих воїнів-Героїв, щоб вони легко спочивали з Богом. Пам'ятаємо також про тих чоловіків та жінок, які служать у Збройних силах України, які сьогодні на фронті, в нелюдських умовах захищають Україну від ворога, щоб ми жили під вільним небом в незалежній Україні, — звернувся до присутніх заступник Калинівського міського голови Віктор Кособуцький.

Освятив дошки священник православної церкви України Йосип Данко.

Ініціатива встановлення меморіальних дошок належить активу села. Відтепер вони нагадуватимуть нинішнім та майбутнім поколінням, якою важкою ціною наш народ здобуває Перемогу.

 

Читайте також:

Максиму було 33, а Владиславу 21… На Вінниччині відкрили пам'ятну дошку воїнам

«У Петю вистрелили з-за спин цивільних». Він перший з вінничан загинув на війні з росією

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • ckp

    КУПУЮ ДОРОГО: МОНЕТИ, МЕДАЛІ, СТАТУЕТКИ, ГОДИННИКИ, САМОВАРИ, ПОСУД, МОДЕЛЬКИ МАШИН, ТА БАГАТО ІНШОГО, ПРИСИЛАЙТЕ ФОТОГРАФІЇ ВСЕ ОЦІНИМО ТА ДОМОВЛЯЄМОСЯ 🤝

    Ihor reply ckp

    Админ ваш пассажир
  • Оксана Муляр

    Вічна пам'ять Героям України!
  • Ліда Омельянчук

    Вічна пам'ять героям 🙏🙏🙏
  • Анжела Науменко

    Вечная память...Вечный покой...

keyboard_arrow_up