«Це дало змогу зблизитись з сім’єю». Як вінничани призвичаїлись до відключення світла

«Це дало змогу зблизитись з сім’єю». Як вінничани призвичаїлись до відключення світла
  • Ми запитали у вінничан, як вони призвичаїлись до нових обставин, коли доводиться планувати свій день, враховуючи відключення світла? Чи з'явились у них нові звички за цей час?
  • Свої думки — пишіть у коментарях. 

Опитування опублікували на своїй сторінці у Facebook та Instagram. У коментарях люди діляться своїм бойовим настроєм, і вважають, що, треба призвичаюватись до нових реалій. Ось декілька відповідей з нашого опитування.

Дарина Красилів:

— Ми незламні! Вдень без світла намагаємося зробити уроки, ввечері граємо в ігри (до речі, це дало змогу зблизить з родиною), просто спілкуємося. Звичайно, важко без електроенергії, але, переживемо. Головне — перемога.

Відео дня

Максим Гірний:

— Автомобільний інвертор та акумулятор у квартирі. При виникненні електроенергії просто перемикаємо на інвертор.

Світлана Короцинська: 

— Головне, щоб виключали для всіх однаково. А то ми два дні сиділи практично без світла і опалення, а навпроти не відключали ні разу. Треба чіткий графік та для всіх. А так, ми все переживемо, аби закінчилася війна. Нашим хлопцям там набагато гірше.

Альона Педос:

— Виключення світла — це ніщо, в порівнянні з тим, що наразі переживають наші захисники…Ми, українці, пристосуємось абсолютно до всього. А ця ситуація ще більш нас об’єднала між собою. Бо ми одне ціле. Ми єдині, вільні, незалежні, сильні.Трішки більше всім доброти, допомагайте один одному…І тоді світло засвітить в усій нашій країні.

Тамерлан Вінницький:

— Як щось можна планувати, коли немає графіка? Як планувати те, що відбувається раптово? Навіть сайт обленерго не працює. Короче... складно. Але й так можна жити, головне, що без русні! Слава ЗСУ!

Сергій Романов: 

— Нормально. Розумію, що це вимушене. Але не розумію, чому влада міста не приведе комуну тепла в європейський стан, щоб люди могли і тепло економити, скручуючи регулятор на батареї, утеплювати квартири, оплачувати за індивідуально спожите тепло. А не кочегарити по совковому по площах.

Аліна Стецюра:

— Це можна пережити, головне, щоб без росії. Дістали чайники для плити, закупили свічок і книг, та живемо. 

Наталя Макарова:

— Ніяк. Вночі світла немає — ну й добре. Вранці рано встали — світло вимкнули. Сварилися, поїхали голодні на роботу/у справах (газу в будинку немає, все на електриці). Приїхали — тут теж світло одразу вимкнули. Сварилися вдруге, бо сніданок тепер взагалі повз, навіть купити ніде. У напівтемряві абияк «мінімально попрацювали» — повернулися додому, бо працювати якось по суті. Дорогою забігли до магазину — з продуктів купили 1/4 необхідного: світло пропало. Натомість нещодавно включили будинки. Видихнули. Поки дитину за навчання посадили, тільки до кухні наблизилися — знову «дякуємо всім, до побачення». Ні навчання, ні сніданок-обід...

Нещодавно дали світло — забили вже на всі роботи та інше: бігом на кухню поїсти вперше, на початку п'ятого, і може щось встигнути приготувати. Дитина після поїхала на тренування — приїхала на місце, і вгадайте... Тепер їду позапланово за нею. Приїду додому, і дуже класно третій захід спостерігатиме — вечеря, напевно, теж повз нас сьогодні пролетить з такими «графіками». Відключати будинок на електриці в основні проміжки дня, то «шикарне» рішення, але не для тих, хто в ньому живе. На Старому місті у приватному секторі взагалі майже добу без світла — на дві години включили вранці, і все досі немає.

 

Читайте також:

Чи варто цьогоріч встановлювати новорічну ялинку? Ми запитали вінничан

«Наближаємо перемогу, як можемо»: як вінничанки готують «вітамінні бомби» на фронт

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up