«Наближаємо перемогу, як можемо»: як вінничанки готують «вітамінні бомби» на фронт

«Наближаємо перемогу, як можемо»: як вінничанки готують «вітамінні бомби» на фронт
  • Дві подруги, жительки Луки-Мелешківської громади, Олена та Альона допомагають ЗСУ на своєму фронті. Жінки готують протизастудну вітамінну пасту і передають її на передову. 
  • Розповідаємо про волонтерство вінничанок та додаємо рецепт «вітамінної бомби».

З приходом холодів починається й сезон застуди, тому в осінньо-зимовий період військовим потрібно укріплювати свій імунітет. Жительки Луки-Мелешківської громади Олена Романюк та Альона Муляр знають про цю потребу, і готують на передову «вітамінні бомби».

Ця «бомба» — це відома багатьом паста Амосова. Микола Амосов був видатним українським вченим, кардіохірургом. Він створив рецепт унікальної пасти, що визнана джерелом вітамінів, антиоксидантів і мікроелементів, яких потребує серце й організм в цілому.

Волонтерка Олена Романюк розповідає, що вона готує таку пасту для себе та сім’ї. А, коли почула від своїх рідних, які воюють, що зараз багато військових на фронті хворіють, то з подругою вирішила готувати на фронт «вітамінні бомби». 

Відео дня

— У мене брат та тітка на фронті, тож я від них знаю, що потреба у таких вітамінних сумішах є, — розповідає Олена. — Тож, ми з подругою вирішили готувати «вітамінні бомби», допомагаючи таким чином військовим. Зробили першу партію — 30 кілограмів пасти. Я публікувала в соцмережах дописи з проханням нам допомагати продукцією чи коштами. Люди відгукувалися, і ми зробили другу партію. 

За словами жінки, зберігатися паста може два місяці. Дорослій людині бажано їсти три ложки такої пасти в день за пів години до їди. Жінки приготували вже близько сотні пів літрових банок пасти. На кожну з них клеять побажання та передають їх на передову разом з дитячими листами і малюнками. 

— Відправляємо нашу пасту на передову за допомогою знайомих волонтерів, а також мого брата та тітки. От зараз моя тітка буде їхати на Херсонський напрямок, і туди повезе половиною нашої останньої партії, — розповідає волонтерка. — На приготування однієї партії нам потрібно орієнтовно п'ять-шість годин. Далі будемо старатися ще більше допомагати нашим військовим. Що можемо, те робимо. Віримо в нашу найближчу перемогу. 

Окрім пасти, волонтерки також збирали кошти на інші потреби військовим, наприклад, купували термобілизну, павербанки тощо. 

«Приготувати може кожен»

За словами Олени, у приготуванні пасти немає нічого складного. Їхня «вітамінна бомба» складається з семи інгредієнтів:

  • мед;
  • родзинки;
  • курага;
  • інжир;
  • чорнослив;
  • волоські горіхи;
  • лимони.

Волонтерка каже, що волоські горіхи можна замінити на кеш'ю чи фундук, але тоді собівартість буде ще дорожчою. Спершу жінки подрібнюють лимони з сухофруктами в блендері. Потім додають до них мед. Всю цю суміш далі перемелюють в м'ясорубці. Оскільки вони готують великими порціями, то на одну їхню порцію беруть по пів кілограма всього, п'ять лимонів і пів літра меду.

Ви можете долучитися до збору коштів на інгредієнти для пасти, яку передадуть на фронт, перерахувавши кошти. Номер карти: 4149499346135807. А також можете звернутися до Олени у facebook, якщо хочете самостійно передати волонтеркам сухофрукти, мед чи лимони для пасти. 

Читайте також:

Після зустрічі з Притулою, Кіра планує побити власний рекорд — 21 тис. грн. Дівчинка знову збирає на ЗСУ

ТОП важливих новин на 20minut.ua від 7 до 14 листопада, які ви могли пропустити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Кірик

    Правильно  робити  , помагаїм  Нашим  ЗС .  Перемога  Наша  Слава  ЗСУ .
  • Червона Рута

    ДЯКУЄМО !!!
    РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ УКРАЇНИ НАД КЛЯТИМ рашизмом...!!!

keyboard_arrow_up