Після зустрічі з Притулою, Кіра планує побити власний рекорд — 21 тис. грн. Дівчинка знову збирає на ЗСУ

Після зустрічі з Притулою, Кіра планує побити власний рекорд — 21 тис. грн. Дівчинка знову збирає на ЗСУ
  • 10-річна Кіра робить ляльки мотанки і продає їх на вулиці.
  • За три тижні дівчинка продала ляльок на 21 тис. грн і відвезла їх Сергію Притулі, щоб він купив дрона.
  • А сама знову плете, і планує робити прикраси зі смоли, щоб назбирати ще більше грошей для наших воїнів.

Коли вийшла стаття про Кіру і Притулу, було багато коментарів, схвальних, захопливих і негативних. Про захоплення зрозуміло, а от суть негативу в основному про те, що «бідна дитина вкладає труд, несе гроші, а вони не зна куди йдуть». Дівчинка каже, що іі ці коментарі не турбують і не розхолоджують працювати далі. Але, були випадки коли, як то кажуть — руки опускаються.

— Я стояла на вулиці з ляльками, до мене підійшла жінка, вже дістала гроші хотіла купити, в руках тримала одну гривню і п’ять, а я говорю: «Лялька коштує 100 грн», а вона каже: «Ні, я тобі стільки не дам», сховала гроші і пішла, — розповідає Кіра.

— Я кажу Кірі, що є люди, які не мають змоги придбати ляльку за 100 грн, — розповідає мама дівчинки, Людмила. — А вона мені: «Ні мама, ця тьотя була дуже гарно одягнена».

Відео дня

Після того інциденту, Кіра була дуже засмучена, подумала що її ляльки просто не гарні. І попросила маму постійно ходити з нею, для підтримки. Але тим не менш ляльки в дівчинки купують, і навіть добре купують. Іноді просто дають гроші на ЗСУ, а ляльку не беруть. Або дають наприклад 200 грн, а беруть одну ляльку. І Кіра всі ці гроші складає на армію.

— Вона мені за нитки не віддала, — сміється мама, — Каже, потім з власних віддасть.
— В мене рука не піднімається брати щось з цих грошей, вони для наших воїнів, — говорить Кіра. — Я хочу відкрити в інстаграмі магазин, там буду продавати власні вироби з епоксидної смоли, і з нього вже віддам мамі гроші.

Кіра дуже гарно ліпить з глини, пластиліну і смоли різні маленькі фігурки. Тому планує в подальшому виробляти прикраси, сувеніри. Крім цього дівчинка ходить на англійську, на плавання, танцює в танцювальній студії і ходить до школи оффлайн. Але в майбутньому бачить себе айтішником. Каже це можливість заробляти великі гроші і втілити в життя мрію — побудувати п’ятиповерховий будинок. І зібрати під його дахом всіх рідних, і щоб було велике подвір’я, і великий басейн, і щоб собаки були — доберман, шпіц, лабрадор, акіта і ще кілька підібраних з вулиці, і кінь щоб був.

— Я коли стану заможною, буду постійно давати кошти для котиків і собачок, в яких немає домівки, а першу зарплату я віддам на притулок для тварин, — говорить Кіра.

Знав, що Кіра прийде…

До речі нитки Кіра з мамою купують на Урожаї. І її там вже всі знають. Навіть підписують побажання на пакунках з нитками.

— Там зі сторони вул. Матроса Кошки стоїть дядько і продає нитки, він нам постійно робить знижки, а ще дев’ятий чи десятий моток дає у подарунок, — говорить мама Кіри.

— Якось прийшла за жовтими нитками, купую такий більш помаранчевий колір, а в нього був лише більш світлий, — розповідає Кіра. — Кажу: «Давайте мені тоді цей», а він мені: «Ти ж Кіра, ти плетеш, я для тебе спеціально залишив твій колір».

— Я сьогодні прийшла до нього купувати нитки, — говорить мама дівчинки. — А він: «Приходили багато хто за цими жовто-горячими нитками, але я спеціально приховав для вас, бо знав, що Кіра прийде».

Що я можу зробити

А почалося все з бажання зробити хоч щось приємне для наших захисників. Кіра зробила ляльки мотанки і хотіла передати їх поранем бійцям, які лікуються у Вінниці. У військовий госпіталь дівчинку не пустили, але її вдалось потрапити до Пироговки.

— Кіра на власні кошти купила шоколадок, взяла ляльки мотанки пішла провідати поранених бійців, щоб просто підняти їм настрій, — розповідає Людмила, мама дівчинки. — Коли донька вийшла з лікарні дуже плакала, тому що ця зустріч пройшла дуже емоційною.

— Що я можу зробити для наших захисників, — запитала тоді Кіра в мами.

— Збирай Притулі, йому всі діти збирають на ЗСУ, — відповіла мама доньці.

Людмила каже, що коли до круглої суми не вистачало десь дві тисячі гривень, вона звернулась по допомогу, до класного керівника доньки Тетяни Рижук.

— Вчителька дуже швидко підключила всіх наших вчителів вінницького ліцею № 4, а ще до збору долучилися батьки з Кіриного класу, і все зібрали, — розповідає Людмила. Кіра з мамою поїхали до Києва. Зустрілися з Притулою, передали гроші на ЗСУ.

Хочу ще більше зібрати

Після зустрічі з Притулою, і зібраних 21 тисячі грн, Кіра планує побити власний рекорд, зібрати ще більше і знову передати на ЗСУ.

— Хоча тато не вірив, що я зможу навіть 10 тисяч зібрати, мамі про це сказав, але я змогла, і можу ще, — каже Кіра.

— Насправді і я не вірила, — говорить мама дівчинки. — Прикинула, це 100 лялечок, думаю і куди ми їх продамо, і це 100 грн за одну — хто ї купить. І дешевше теж не хотіли продавати, бо це і нитки і час. Але якось все так швидко почалося і розігналось. Я приходила на роботу, (мама Кіри працює фельдшером на швидкій), мене питають: «Ну скільки вже сьогодні», а я кажу: «Вже 13 тисяч грн». А потім, раз і вже 20 тисяч, і ми вже їдемо до Притули.

Коли до Сергія Притули приїжджають діти і віддають зібрані гроші на ЗСУ, в них завжди питають, що саме купити на них.

— Так, там можна було витратити ці гроші на медичні товари або на дрони, — говорить Кіра, — Я захотіла, щоб ці гроші пішли на дрони. Бачила в інтернеті, що дрон коштує від 14 тисяч грн, тож на одного я точно назбирала.


Читайте також:

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Маленька вінничанка Кіра продала оберегів на 21 тисячу 217 гривень і привезла їх Притулі для ЗСУ

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Надія Степанівна

    Здоров'я довголіття тобі сонечко наше.Божого Благословіння.
  • Alena Rusina

    На перемогу працюють всі ,від малого до старого .Суть нашої нації - єдність.
  • Вячеслав Онищук

    Головне не притулі віддавати
  • Наташа Тарасюк Поліщук

    Сонечко маленьке,ти найкраща!,

keyboard_arrow_up