Маленька вінничанка Кіра продала оберегів на 21 тисячу 217 гривень і привезла їх Притулі для ЗСУ

Маленька вінничанка Кіра продала оберегів на 21 тисячу 217 гривень і привезла їх Притулі для ЗСУ
  • Сьогодні, 7 листопада, Кіра зустрілася з Сергієм Притулою і передала йому зібрані для ЗСУ гроші. Вона працювала для цього три тижні.
  • Окрім навчання в школі і відвідування купи гуртків, 10-річна дівчинка робила ляльки мотанки і продавала їх біля Поділля Сіті.

Гроші для ЗСУ, маленька вінничанка збирає вперше. А почалося все з бажання зробити хоч щось приємне для наших захисників. Кіра зробила ляльки мотанки і хотіла передати їх поранем бійцям, які лікуються у Вінниці. У військовий госпіталь дівчинку не пустили, але її вдалось потрапити до Пироговки.

— Кіра на власні кошти купила шоколадок, взяла ляльки мотанки пішла провідати поранених бійців, щоб просто підняти їм настрій, — розповідає Людмила, мама дівчинки. — Коли донька вийшла з лікарні дуже плакала, тому що ця зустріч пройшла дуже емоційною.

— Що я можу зробити для наших захисників? — запитала тоді Кіра в мами.

Відео дня

— Збирай Притулі, йому всі діти збирають на ЗСУ, — відповіла мама доньці.

Так і вирішили.

Допомагали всі

Людмила каже, що коли до круглої суми не вистачало десь дві тисячі гривень, вона звернулась по допомогу до класного керівника доньки Тетяни Рижук.

— Вчителька дуже швидко підключила всіх наших вчителів вінницького ліцею № 4, а ще до збору долучилися батьки з Кіриного класу і все зібрали, — розповідає Людмила. — Тому що донька не встигала, в неї купа гуртків, і холодно вже ходити й стояти, а щоб продати все, потрібно десь півтори годинки. Чоловік сміється, каже зазвичай ми здавали вчителям гроші, а тут вийшло навпаки.

Сьогодні зустріч

— Кіра, вона лідер, дуже активна і каже, що й далі буде продовжувати збирати гроші для наших захисників, — говорить мама дівчинки.

Сьогодні Кіра з мамою поїхали до Києва. Зустрічаються з Притулою, щоб передати гроші на ЗСУ. Всі їхні знайомі дуже хвилюються, і тримають кулачки, щоб поїздка була тихою і спокійною. Тому що 7 листопада, це ж радянське свято, яке в росії досі на часі, і хоч би там не почали святкувати ракетами, доки вони з донькою в дорозі.

Тому тримаємо кулачки всі разом!


Читайте також:

«Коли побачила її в руках неадекватного Паші, не витримала». В Аліни вже рік живе вухата сова

Починаємо мірятись вусами і бородою. Movember нагадує про мужність і чоловіче здоров’я

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Катерина Новохацька

    Дівчинка молодчинка, тільки брехуну віддала гроші. Купив супутник невідомо для чого, збрехав про Спартани, а скільки ще ми не знаємо. З кожної гривні, зданої людьми, фонд забирає собі 20%. І з дитячих грошей також забере. У Вінниці є багато волонтерів, які з перших днів війни возять допомогу нашим воїнам, це і станція юних натуралістів, Ящук Олександр, краще віддати їм і потім бачити фотографії з нашими воїнами, які отримали допомогу.
  • Nina Mezhybovska

    😥
  • Люба Мацьків

    🌷🥰💐
  • Oksana Melnyk

    Молодчинка!

    Дякуємо!!!!💙💛

keyboard_arrow_up