«Це був лише розігрів!» Вінничанин Роман Кашпур на протезі подолав 42 км на Лондонському марафоні

«Це був лише розігрів!» Вінничанин Роман Кашпур на протезі подолав 42 км на Лондонському марафоні
  • Вчора, 23 квітня, відбувся забіг у Великобританії. Колишній військовий Роман на протезі взяв участь у марафоні.
  • Військовий дякує всім за підтримку та віру у нього.

Роман Кашпур з Хмільницького району. Розвідник під час війни на Донбасі втратив ногу. Зараз хлопець бере участь в «Іграх героїв» — змаганнях для ветеранів.

Для підтримки військових Роман долучився до Лондонського Марафону TCS London Marathon. Про це написав на сторінці у Facebook.

Відео дня

— За весь час забігу, не зупинявся ні разу. Але на 39-ому кілометрі все ж спішився, і йшов майже два кілометри. А все через те, що після 37-го кілометра мені в один момент почало хотітись спати, мабуть тиск.....тому я вирішив, щоб не розбити об Лондонський асфальт свій ніс, краще пройдусь... — ділиться думками Роман Кашпур.

У 2021 році Роман встановив рекорд України, який присвятив До Дня волонтера (5 грудня) та 30-ї річниці Збройних Сил України (6 грудня). Тоді наш земляк посунув літак для контейнерних перевезень вагою 16 тонн на шість метрів.

Довідка:

У 19 років Роман пішов добровольцем захищати країну. У 22, поблизу Марʼїнки, наступивши на протипіхотну міну, втратив частину ноги. Після поранення почав займатися спортом.

Пів року потому повернувся додому, став волонтерити. Лондонський марафон, у якому взяв участь, став першим міжнародним змаганням для Романа.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися! 

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Материнський біль краяв серце». У Ладижині в останню путь провели визволителя Херсону

Через місяць мало бути весілля. На Вінниччині прощались із 24-річним воїном-Героєм

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анатолий Гордий

    одним  словом  ---  козак     респект  и  уважуха
  • Олег Величко

    СУКИ ЩОБ МАЛИ НЕНЬКУ ЗАХИЩАТИ.ТО ВИ ХИЗУЄТЕСЬ ЯКІ ВІ ГАРНІ ЗА РУЛЬОМ З РОДИНАМИ.ЧМОШНІКИ
  • Олег Величко

    КРАСВА.А ЦІ ВСІ ЯКІ ВИЛОЖУЮТЬ ФОТО В ФУРІ,В ОЧЕЧАХ.ЯКІ ВОНИ ГАРНІ.ПОЗОРІЩЕ.
  • Галина Ващук

    Супер❤️❤️❤️❤️👍👍👍👍

keyboard_arrow_up