«Три дні сидів у військоматі». Історія нацгвардійця з Вінниччини Сергія

«Три дні сидів у військоматі». Історія нацгвардійця з Вінниччини Сергія
  • «Пішов воювати за майбутнє» — каже Сергій з Вінниччини. У чоловіка молода дружина, чекають первістка. Війна розлучила їх. Та подружжя вірить, що переможуть та знову будуть разом.

Сергій родом із Вінниччини. Строкову службу проходив у лавах Національної гвардії України. Потому працював в управлінні Державного департаменту з питань виконання покарань у Вінницькій області. Останні кілька років змушений був їздити по заробітках. Там і познайомився з волинянкою Валерією. Про це розповідає Західне територіальне управління Національної гвардії України.

«Коли вперше побачив Леру, одразу зрозумів – це вона, — розповідає Сергій. — Останні місяці разом працювали закордоном. Повернулися додому перед початком війни. Як відчував…»

Відео дня

Війна застала родину на Волині. Ні документів, ні військового квитка при собі Сергій не мав. Попри це рушив до військомату та сидів там три дні, поки його не зарахували до лав Нацгвардії.

«Для мене не стояло питання йти чи не йти. Лера плакала, не відпускала, — каже гвардієць. — Але саме вона і наша майбутня дитина стали тією рушійною силою, яка і вплинула на моє рішення. Я пішов воювати за майбутнє, щоб наші діти більше ніколи не бачили війну».

Чоловік щодня телефонує дружині. Мають поодинокі зустрічі. В одну із таких зустрічей Лера та Сергій одружилися. Пара мріє про майбутнє, обговорює плани та чекає первістка.

Сергій зізнається, що сім’я для нього — це найбільша цінність. Це ті люди, заради яких живеш, воюєш і про добробут яких піклуєшся повсякчас.

 

Читайте також:

Історія фермерів Мар’янчиків. Поки чоловік воює, жінка трактором обробляє поля

«Бо нема чого по-сіяному». Артилеристи з Вінниччини розбили колону орків (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Максим Коломийчук

    ну все вірно - тих, хто хоче в армію не беруть. а хто не хоче - за 1 день!

keyboard_arrow_up