Таїси Гайди не стало. Ця автомайданівка могла все здолати на своєму шляху...

Таїси Гайди не стало. Ця автомайданівка могла все здолати на своєму шляху...
  • Автомайданівка Таїса Гайда отримала опіки більшої частини тіла від займання каністри. Їй надали допомогу у Вінниці та відправили до Львова. Звідти згодом евакуювали гелікоптером до Польщі для продовження лікування.
  • Щойно стало відомо: жінка померла. Не стало активістки, волонтерки, журналістки. Якою ми Таю запам'ятаємо?

Ми втратили Таю... Так про смерть своєї керівниці написали на сторінці громадської організації «Автомайдан Вінниччина». 

«Перестало битися її мужнє серце... Вона все могла здолати на своєму шляху!

Вона пробивала світло у темних тунелях корупції і шахрайства на найвищому рівні! Вона допомагала фронту, нашим воїнам, хворим! Вона робила мільйон важливих справ для України і для українців! Тая любила людей  чесних і відважних, якою була сама! Як тепер без Таїси Гайди? Для нас  її друзів та команди  це питання без відповіді ще буде дуже довго...

Відео дня

Дякуємо усім, хто разом з рідними, разом з нами намагався врятувати Таю! Дякуємо донорам! Дякуємо колегам і партнерам! Дякуємо волонтерам з усієї України! Дякуємо тим представникам влади, які не залишилися осторонь! Ми намагалися, але не змогли вберегти нашу Таю на цьому світі...»

Про поховання обіцяють повідомити згодом. Також просять долучитися до збору коштів на організацію останнього земного шляху Таїси Гайди.

  • Номер картки її чоловіка: 4441114417844618 (Ігор Басюк)

Редакція «20 хвилин» співчуває рідним та близьким померлої. 

Раніше ми повідомляли, що очільниця громадської організації «Автомайдан Вінниччина» під час відпочинку у селищі Рибаче, що поблизу Літина, отримала численні опіки. Таїсія Гайда знаходилася спочатку в опіковому центрі Львова, куди її доставили з обласної лікарні імені Пирогова. У «пироговці» постраждалій надали першу медичну допомогу. Згодом пацієнтку задля продовження лікування евакуювали гелікоптером до Польщі.

Як інформував минулої доби Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, до них надійшов запит від МОЗ про можливість негайної медичної евакуації за кордон.

— Терміново фахівці львівської екстренки, змобілізувавшись до порятунку, забрали хвору з опікового центру Львова в карету екстреної медичної допомоги. Паралельно група фахівців тримала зв’язок та узгоджувала дії з польськими колегами Lotnicze Pogotowie Ratunkowe, — сказано у повідомленні. — Пацієнтка була у вкрай важкому стані, проте дорогою не було нештатних ситуації. Перетнувши українсько-польський кордон й доїхавши до вертолітного майданчика передали жінку на борт медичного гелікоптера.

За нашою інформацією, у селі Рибаче, що знаходиться менш як за 30 кілометрів від Вінниці, Таїса Гайда була на відпочинку, готували на вогні, але внаслідок займання каністри отримала опіки близько 70% тіла. Стан вінничанки оцінювали, як важкий і стабільний. 

Чим найбільше запам'яталася Таїса Гайда?

Свого часу активістка Гайда змістила з посади і, можна сказати, буквально вигнала з Вінниці так званим «гайдським» протестом начальника поліції області Антона Шевцова. Скликала до управління на Театральній автомайданівців, які масовою акцією протесту вимагали звільнення міліцейського посадовця-«сепартиста». І автомайданівцям задумане вдалося

Це було ще у 16-му році. Згодом Шевцов судився в тому числі з Гайдою і виграв суди. Але сьогодні він — у розшуку через кримінальне провадження про державну зраду. З того ж таки 16-го року НЕсепаратист перебуває у тимчасово окупованому Севастополі та набув громадянства російської федерації.

Можете пригадати ті буремні вінницькі події за допомогою інтерв'ю, яке було записане з Таїсою Гайдою за результатом вигнання Шевцова: 

Якщо ви працювали з Таїсою і вам є що розповісти про померлу, просимо доповнювати цей матеріал у коментарях. Вічна пам'ять!


Читайте також:

Активістку Таїсу Гайду, яка отримала 70% опіків, гелікоптером евакуювали на лікування до Польщі

Відома вінницька активістка та волонтерка Таїсія Гайда отримала опіки близько 70% тіла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Володимир Ткач

    Вічна память
  • Сергей Марьянчук

    ТАЯ пішла до РАЮ🙏 Звідки побачить Перемогу ЗСУ та Мир в Україні 🙏🇺🇦
  • Адольфо Августович Піночет

    Нормальні люди спокійно зітхнуть.
  • Читач34

keyboard_arrow_up