«Стовідсотковий сім'янин»: рідні про кращого гравця «Динамо» калинівчанина Віталія Буяльського

«Стовідсотковий сім'янин»: рідні про кращого гравця «Динамо»  калинівчанина Віталія Буяльського
29 жовтня у родині лідера київського «Динамо» Віталія Буяльського родився хлопчик
  • Перед початком поточного сезону Українська асоціація футболу оголосила лауреатів щорічної нагороди, яка відзначає кращих футболістів сезону в УПЛ. З великою перевагою за кількістю голосів, кращим гравцем сезону визнали півзахисника «Динамо» Віталія Буяльського.
  • Батьки розповідають про дитинство і становлення сина, як спортсмена. Дружина, яка нещодавно народила футболісту другу дитину, ділиться деталями їх сімейного життя.

За останні декілька років Віталій Буяльський став ключовим гравцем столичного клубу. Цього сезону футболіст провів за «Динамо» 13 матчів у всіх турнірах, у яких забив шість м'ячів. Також півзахисник повернувся до збірної після тривалої перерви — у його активі дев'ять ігор за «жовто-сині». Розповімо про деякі факти з життя знаного калинівчанина, якими поділилися його батьки Неля та Казимир Буяльські та дружина в інтерв'ю для спортивного видання Kump Sport.

Віталій Буяльський народився 6 січня 1993 року у місті Калинівка Вінницької області, де й донині мешкають і працюють інженерами на місцевому машинобудівному його батьки. 

Маленький Віталій Буяльський

У рідній Калинівці Віталій почав грати у футбол у віці п'яти років. Через вісім років він став вихованцем спортивної школи у Броварах. 

Відео дня

— Туди він потрапив долею випадку: наша бабуся, моя мама, гостювала у сестри, яка живе в столиці, трохи підлікуватися, — згадує мама футболіста Неля Буяльська. —  В якомусь масажному кабінеті вона розговорилась із жінкою, яка розповіла про свого онука-футболіста. Ніби той тренується в якомусь коледжі на Лісовій і вже показує дуже гарні результати. Бабуся не розгубилась, взяла контакти цієї спортшколи і домовилась про те, щоб привезти Віталія сюди, показати тренерам. Спершу сина не взяли: сказали, що футбольні задатки є, але він поки замалий і просили привезти його вже десь після класу шостого. Минули ці роки, син весь цей час грав і тренувався в спортивній школі «Авангард» у Калинівці. Бабуся знову повезла Віталія на перегляд і його взяли.

Рідні розповідають, що синові передавали до столиці морквяний сік, щоб той став вищим на зріст.

— Віталіку було дуже важко: крім складного графіку, він був невисоким порівняно із однолітками, що аж ніяк не робило ці матчі простішими, — говорить мама. — Бабуся, коли побачила, як важко Віталію грати, була готова на радикальні кроки, але нашому синові вдалося себе гарно проявити на цих матчах. Як наслідок, Віталіка помітили і залишили в РВУФК.

РВУФК

У 16 років перейшов до київського «Динамо». Буяльський виступав за Олімпійський коледж імені Івана Піддубного.

— Під час одного з ключових матчі до мене підійшов якийсь чоловік, запитав чи я, випадково, не мама Буяльського (це було очевидно, я дуже голосно його підтримувала) і каже: «А ваш син не хоче грати за мою команду?», — продовжує Неля Буяльська. —  Я розгубилась, не знала, що відповісти, проте мене виручив тодішній тренер команди Віталія, Павло Олександрович Неверов, і сказав, що мого сина вже взяли в команду. Виявляється, ще за декілька тижнів до цього випадку Віталіка вже переглядав на одному з матчів легендарний футболіст «Динамо» Володимир Мунтян, який на той момент працював тренером молодіжної команди киян, і вже «взяв» його до столичного клубу. 

Після цього Віталій Буяльський став зіркою в столиці і гордістю Вінниччини.

 З першою появою Віталія у склад «Динамо», до нас чоловіком одразу зросла увага зі сторони колег по роботі, — розповідає Неля Буяльска. — Я навіть чула, як нас називали «зірками». Ми не зірки, і наш син також ніколи не прагнув стати зіркою. Ми з Казимиром не ростили Шевченка, розумієте? Віталій просто робив те, чим він горить і що він безмежно любить, він зробив себе сам.

Зірка «Динамо»

У складі «Динамо» Віталій по три рази ставав чемпіоном та перемагав у Кубку України. Також Буяльський — чотириразовий володар Суперкубку України. У травні 2021 року півзахисник відзначився першим у кар'єрі хет-триком.

Попри футбольну славу і  складний графік, Віталій Буяльський знаходить час для зустрічей з батьками в рідній Калинівці. Казимир Буяльський, тато відомого футболіста, розповідає про спільне з сином хобі.

— Наш син обожнює риболовлю, це дійсно так. Приїжджає він додому двічі на рік, проте щоразу разом зі мною їде до мого рідного села Адамівка на день порибалити. Це традиція, якій не може завадити ані погода, ані інші обставини. В себе вдома в Києві Віталік також не полишає це захоплення: викопав там невеличкий ставочок і коли має час, то з радістю кілька годин приділяє риболовлі. Навіть онучку нашу Злату щось трошки цьому вчить, а їй це дуже подобається.

Не лише футбол, а й і родина важлива для футболіста. З 2017 року Віталій одружений з дівчиною Аліною. До весілля закохані зустрічалися п'ять років.

Аліна і Віталій Буяльські у день весілля

— Познайомились ми дуже давно, говорить Аліна. — Я була у 9 класі, а Віталік в 11- му. Тоді у нас не склалося, я ще навчалася в школі, а він у спортивному інтернаті, був далеко від мене. Коли я закінчила школу, останній дзвінок відзначали з класом у місцевому кафе. Там випадково, вперше за два роки, ми знову побачились з Віталіком і відновили наше спілкування. Пізніше були прогулянки, проводжання додому, повільні танці — так і почали зустрічатися.

 Дружина футболіста навчалася на політолога, проте ніколи за фахом не працювала. 

— Я навіть в університет поступила в Київ, щоб бути ближче і більше часу бути разом. Але, як на зло, Віталіка відправили в оренду в Ужгород. Пам’ятаю, як я плакала, коли він їхав. Постійно до нього їздила, через що пропустила чимало занять. Але що поробиш, кохання — воно таке. Після повернення до Києва, ми почали жити разом. Через п’ять років ми вирішили узаконити наші стосунки.

З донькою Златою

Два роки Аліна Буяльська працювала візажистом, потім пішла у декрет. У 2018 році у подружжя народилася дочка Злата. Тоді дружина футболіста стала інстаблогеркою, яка в мережі виставляє свої відверті фото.

Аліна Буяльська в Інстаграм

У травні 2021 року звабливі форми Аліни помітно округлилися — в родині очікували на другу дитину. 29 жовтня, у родині лідера київського «Динамо» півзахисника Віталія Буяльського сталася радісна подія. Дружина футболіста в одному зі столичних пологових будинків народила хлопчика.

— Вважаю, що діти — це велике щастя, поділилася дружина футболіста.— Віталік стовідсотковий сім'янин, і ми хочемо велику дружну сім’ю.

Буяльські з донькою і новонародженим сином

 

Читайте також:

«Це планка, заради якої потрібно рости». Бізнесмени діляться секретами успіху і нагородами «Народного бренду»

В дитинстві, на початку кар'єри і тепер. Переглядаємо фото зірок естради родом із Вінниці

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Міла Скорощук

    Вітаю, безмежного вам щастя і сімейного затишку.

keyboard_arrow_up