Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття

Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття
  • Мешканці багатоквартирних будинків по вулиці Чайковського жаліються на купи сміття та відсутність достатньої кількості баків для викидання відходів.
  • Яка там проблема та чи можна її вирішити? Дізнавались.

До редакції «20 хвилин» звернувся Олександр Нікітін, мешканець одного з будинків на вулиці Чайковського. Чоловік поскаржився на те, що біля сміттєвих баків накидається велика кількість відходів, сміття та іншого, що викидають мешканці окружних будинків.

— Засмічення тут відбувається дуже часто, особливо ближче до вихідних. І так, як я з Харкова, то зовсім не розумію, як хтось міг придумати таке звалище, — зазначає чоловік. — Але от справді останній раз, коли приїхали забирати сміття, то трохи краще поприбирали. Навіть гілки, які цілу зиму тут лежали, забрали.

Однак, як помітив Олександр, якщо і прибирають сміття, то лише те, що в контейнерах. А те, що в них не помістилося і люди поклали поруч, залишається так і там.

Відео дня

Проте, навіть коли більш-менш розчищають місце з контейнерами, то, як зауважує чоловік, ця чистота довго не тримається.

А річ у тім, що на великий район там усього 12 баків, тоді як лише в будинку, де проживає чоловік, є дев'ять поверхів, а на кожному по чотири квартири, і ще є як мінімум чотири під'їзди. Таких квартир тут не одна, додатково є приватні будинки й п'ятиповерхівки, з яких також сміття виносять сюди.

До того ж, як каже чоловік, підняли ціну на послуги з вивезення побутових відходів.

— Якщо у квартирі прописана одна людина, то ціна була 50-70 грн., то за минулий місяць (лютий — авт.) 180 грн з людини. І боргів ніяких же немає, в платіжці нічого не вказано, просто 180 на одну людину. А відомо, що мають з березня ще підняти на це ціну, — розповідає Олександр Нікітін.

Тож чоловіка обурює ще й те, що за неякісне виконання своїх робіт мешканці мають платити більші кошти.

— Люди, квартири яких знаходяться найближче до сміттєвих баків і живуть на першому поверсі, постійно страждають від нестерпного запаху. Неважливо, яка це погода, — каже мешканець.

Про те, що в контейнерний майданчик, який розташовується по вулиці Київська, 49, викидається сміття з багатьох будинків цього району, нам підтвердили й в Міському комунальному підприємстві «УПРАВЛЯЮЧА КОМПАНІЯ "КИЇВСЬКА"».

— В нього носять більше десятка будинків, а може, ще й більше, весь мікрорайон. Інших майданчиків там немає. Від Саксаганського, Київська, до шістнадцятиповерхівки, отой масив, весь носить сміття туди, — пояснили у приймальній.

Тож постало питання, чому не завжди вивозять сміття, яке є поза сміттєвими баками та як можна розв'язувати проблему з нестачею місця для викидання відходів у даному районі Вінниці?

Купити самостійно баки

З одного з цих питань журналістці «20 хвилин» порадили звернутися до Департаменту житлового господарства. Так, начальник відділу поточного утримання будинків та прибудинкових територій Павло Кедись пояснив, що в такому випадку мешканцям є варіант докуповувати контейнери.

— Контейнери закуповуються, якщо це ОСББ, то за кошти ОСББ, або якщо це просто контейнерний майданчик, а житлові будинки знаходяться на управлінні і не мають власного рахунку, то мешканці можуть просто звертатися письмово на адресу КУП «Ековін» з приводу того, щоб доставити додатково контейнери. Але на даний час, якщо й проводиться закупка, то лише для заміни тих, які пошкоджені, тобто можливості «Ековіна» доставляти контейнери дуже обмежені, — пояснив керівник.

А якщо мешканці готові їх за власні кошти купити?

— Якщо мешканці готові купити, то немає питання. Вони можуть їх купувати і доставляти на контейнерний майданчик. Єдине, що це повинно бути в розумних межах. Не можна просто купити контейнер і поставити його де завгодно. Вони повинні стояти всі компактно на контейнерному майданчику, — каже Павло Кедись.

А якщо контейнерний майданчик вже повністю зайнятий, то вони можуть зробити ще один, новий, десь трохи в іншому місці?

— Якщо вони хочуть новий, тобто це капремонт, не відремонтований майданчик, а просто плитами огороджений, без накриття, без нічого, то тоді вони письмово на адресу звертаються до нас і департамент вже розглядає стосовно його капремонту. Але знову ж таки в межах потреби й в межах видатків, які в нас є для цієї роботи, — зазначає чоловік.

Також журналістка «20 хвилин» намагалась взяти коментар в КУП «Ековін». Там повідомили, що з нею зв'яжуться, тож як тільки отримаємо коментар, то додамо його до матеріалу.

А нещодавно також розповідали про те, що 850 метрів дороги до села Майдан-Чапельський стає сміттєзвалищем:

Читайте також:

«Де моя дитина?» — останнє питання загиблої. Немирів попрощався з подружжям Остапенків

Не можуть затримати? 13-річний хлопчик з Тяжилова нападає на дівчат та обрізає їм волосся

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • L.

    А ви ще фамілії змініть, бульдозерами знесіть лікарні,школи,заводи то може тоді заживемо як наприклад кличка родина
  • Наталія

    Йдемо до Європи…
  • Віктор

    Може безхатченки про нього не знають? Порібно їм повідомити😆
  • ОВ

    Пора вже перейменувати вулицю Чайковського, аж вуха ріже.

    Віктор reply ОВ

    Перйменувати у "Поліцейську"

keyboard_arrow_up