Скільки коштує зимова фотосесія? Вінницькі фотографи про ціни та фотозони у місті

Скільки коштує зимова фотосесія? Вінницькі фотографи про ціни та фотозони у місті
фото — Євгеній Симоненко
  • Саме взимку панує казкова атмосфера, яку багатьом хочеться «зупинити» на фото. Тому святкові фотосесії у цей час особливо популярні.

Ми написали вінницьким фотографам, щоб розпитати про ціни, локації та особливості підготовки до зимової зйомки. 

«Завжди роблю акцент на людині», — Альона Кулизька

Про підготовку

— Половина вдалої фотосесії — це підготовка. Я завжди допомагаю з підбором локації, одягу та ідей для зйомки. Стараюся дізнатися, що подобається людині та чим любить займатися, щоб ближче познайомитися. Потім на фотосесії набагато простіше спілкуватися і простіше ловити моменти.

Відео дня

Також попередньо підбираємо локацію: фотостудія, природа, вдома, кафе, вдома. Після цього скидаю декілька варіантів ідей для зйомки та приклади одягу. Часто прошу скинути фото одягу який планують брати на фотосесію, щоб підібрати гармонійно по кольорах для всіх та під локацію. Після моїх рекомендацій набагато простіше все підібрати для зйомки. Завжди роблю акцент на фотографії про самих людей. 

Локації

— Оскільки зараз немає снігу більшість фотосесій проходять в фотостудіях. Щоправда, цьогоріч на одній фотосесії цього року таки пощастило застати сніг. Також цьогоріч популярними стали сімейні фотосесії вдома. Виходять фото, які передають сімейний затишок, побут та цінні моменти з найріднішими. 

Ціна

— Моя фотосесія коштує 1000 гривень за годину зйомки. Віддаю 80-100 оброблених фото в електронному вигляді та десять роздрукованих. Дуже часто під час зйомки знімаю відео на телефон і потім роблю маленький бекстейдж для соціальних мереж. 

«Емоційна фотографія не знає кордонів», — Артур Покорський

Про підготовку

— Потрібно насамперед тепло одягатися. Треба підібрати одяг, який буде приємним, і водночас додаватиме комфорт та настрій. Можна взяти термос з чаєм, якщо їхати будемо на природу, крем для обличчя, помаду для губ. Загалом все, що додає людині комфорту.  Взимку краще всього одягнути красиві светри, шарфи і шапку, адже так буде яскравіше, і вже на самій локації зняти куртку, щоб вона не заважала руху. 

 

Локації

— Взимку фотосесії часто проходять в фотостудіях, дуже мало людей готові вийти на мороз і гарненько поморозити свої щічки і руки. Красивих локацій взимку «немає». Вся справа в тому, що, коли навколо все замело снігом, то яка різниця де ви знаходитеся? Десь в центрі міста, де-небудь на Сабарові або щойно вийшли з кав'ярні і тримаючи в руках кави, починаєте ловити сніжинки своїм носиком. У зимових фотографіях дуже важливі емоції, настрій і жвавість фотографії. 

У минулому році цікаві кадри виходили на каруселі, що стояла біля Вежі. Проте емоційна фотографія не знає кордонів і буде виглядати яскраво фактично в будь-якому місці. 

Ціна

— Зйомка коштує 900 гривень за годину. Кількість фотографій залежать від насиченості зйомки, мені не складно подарувати людині більше знімків, якщо вони класні. Зазвичай мої клієнти отримують мінімум 70-80 знімків з обробкою і базової ретушшю. А якщо це була активна і яскрава репортажна, то кількість знімків, які отримує клієнт, може доходити до 150 кадрів за годину. 

«Під час зимової фотосесії наполягаю на шапках і шарфах», — Зорина Гаджук

Про підготовку

— Підготовка, звісно ж, особлива, але дуже приємна — ми обираємо стиль одягу і аксесуарів відповідно до локації (або навпаки, бо кожна зйомка унікальна). На випадок холодної погоди маю грілки для долоньок, наполягаю на шапках і шарфах. Адже теплий одяг також буває стильним і гарним! Можна продумати для зйомки маршрут прогулянки, який передбачатиме тепле какао і зігріваючу активність. При цьому не готуватись можна для спонтанної лайфстайл зйомки, яка також може бути дуже крутою!

Локації

— Зазвичай зимові фотосесії я пропоную проводити вдома або у студії. В умовах нашої зими буває важко обіграти прогулянку. Звісно, в місті є гарні локації і я їх пропоную на вибір залежно від бажаного результату. Те ж зі студіями і симпатичними закладами — вибір базується на тому, які світлини хочеться отримати.

Ціна

Вартість зйомки починається від 1400 гривень за годину, до неї можуть додаватись вартість оренди студії, послуги візажиста та стиліста, оренда одягу. Але цінність фото полягає в щирості моменту. А щодо кількості кадрів, то їх орієнтовно від 50 до 100 залежно від типу зйомки.

«Особливостей підготовки до зимової зйомки немає», — Євгеній Симоненко

Про підготовку 

— Ніяких особливостей немає. Так само я сиджу підбираю референси, думаю, що одягати і що ми будемо роботи. Хіба прогноз погоди частіше перевіряємо. 

Локації

— Вибір локації залежить від тих, хто в кадрі, кому де комфортніше. Але саме взимку, напевно, найчастіше фотосесії проводжу вдома. 

Ціна

Вартість зйомки 1 200 гривень. Це за годину-півтори години зйомки та 30 світлин в обробці. Досвід навчив мене виявляти, що найкраще підійде клієнту. Так що навіть якщо ви не знаєте чого хочете — я вам з цим допоможу. Я в обов'язковому порядку друкую фотографії з усіх зйомок. Навіть якщо вам здається, що це не має значення, отримавши роздруковані фотографії ви зміните свою думку.

«У Вінниці безліч чудових міні-локацій», — Аліна Дика

Про підготовку

— До зимової зйомки треба готуватися особливо ретельно, тому що в першу чергу треба подбати про те, щоб моделям було комфортно та тепло в їх одязі та взутті. Якщо буде холодно, можна зробити перерву на каву чи смачний чай в атмосферній кафешці. 

Якщо коротко, то перш за все, щоб підготуватися до фотосесії, треба вибрати ідею, озвучити фотографу всі ваші побажання, разом обрати гармонійний одяг  з вашого гардеробу, або ж взяти на прокат чи купити. Пам'ятаймо і про реквізит, це можуть бути милі ялинкові іграшки, мандаринки, незвичайні чашки, рукавички, шарфики і навіть плед або хустка для жінок. 

Рекомендую жінкам зробити професійний макіяж, він підкреслить плюси зовнішності та приховає недоліки. Дуже важливо на ніч не пити багато рідини, щоб не було набряків. А ще важливо виспатися та поїсти, бо від цього залежить ваше гарне самопочуття та настрій. Зимою можна зробити креативні та яскраві фото. Дуже надіюсь, що незабаром нас потішить сніг. В мене є безліч ідей. 

Локації

— Найчастіше взимку мої фотосесії проходять в студіях, тому що там тепло, затишно, красиво, ідеальне світло та є можливість швидко переодягнутися. Зараз, особливо в період свят, у місті багато різноманітних ілюмінацій на вулиці. 

У Вінниці безліч чудових міні-локацій, головне їх помічати. Плюсом саме вуличних фотосесій є те, що можна використати для фотозйомки максимально багато за короткий час. Якщо моделі мої хороші знайомі, то я можу влаштувати фотосесію у них вдома. 

Ціна

— Вартість години моєї зйомки 900 гривень. Для постійних клієнтів та власників картки члена турклубу «Бідняжка» діє знижка 100 гривень. В результаті години зйомки виходить 100-200 в кольорокорекції, 30 — в ретуші. Ще 5 фото друкую для замовників.

«Фото робимо в студії, бо погода жахлива», — Ярослав Гунько

Про підготовку

— Підготовка дуже важлива, потрібно підібрати речі, мінімальний макіяж, обрати місце зйомки, тобто вибрати студію. Якщо погода дозволяє і можна фотографуватись на вулиці, то потрібно організувати транспорт і продумати маршрут. 

Локації

— Найчастіше зйомки проводимо в студії, бо зараз, на жаль, немає снігу, погода жахлива і по болоту ніхто не хоче ходити. 

Ціна

— Вартість зйомки 700 гривень за годину. На руки клієнту я віддаю приблизно сотню світлин. 


Читайте також:

Для святкового настрою і на подарунки. Наш ТОП-10 новорічно-різдвяних книжок

У світі «Щедрик» почули завдяки Петлюрі. Факти про життя і трагічну смерть Миколи Леонтовича

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Владимир Пронин

    Не набивайте себе цену. Не такие уже вы и интересные, что бы авторизироваться.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up